Tummytales.hk
消費滿$1500送 爆膏流心瀨尿蝦
Tummytales.hk
2025-10-09
关注
屋企人生日🎂,緊係要食好啲慶祝吓!今次專登揀咗銅鑼灣呢間本命鐵板燒,佢而家有個幾抵嘅優惠,消費滿$1500就會送「溏心瀨尿蝦」一份,我哋兩個人嚟食,剛剛好可以送一隻,真係諗起都開心~
溫馨提示一下,師傅默認會將食材切件上碟,如果想原條上枱影相打卡📸,記住要提早同廚師講聲啊!

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🏯本命錦盛套餐 $788/人

🐟 鰹魚
作為前菜好清新,魚肉鮮味慢慢滲出嚟,即刻打開咗個胃口。

🐠 甘鯛 | 🎃 南瓜海膽忌廉湯
師傅將塊魚鱗炸到立起嚟,好似金色扇子咁,脆到不得了!個湯好綿滑,南瓜嘅甜同海膽嘅鮮味好夾。

🦐 大蝦
隻蝦大大隻,煎到剛剛熟,肉質爽彈。最正係個蝦頭膏醬汁,濃郁到呢,點嚟食真係一滴都唔想浪費。

🌟 溏心瀨尿蝦
今晚嘅驚喜位!賣相已經贏晒,蝦殼擺到成朵花咁。一啖咬落去,啲膏多到爆出嚟,仲係流心狀態,口感豐腴到難以形容。

🐮 鹿兒島和牛
油脂分布好似雪花咁靚,入口即化。我個人最鍾意點少少wasabi一齊食,嗰種辛香恰好平衡咗油脂感,正!

🐚 北寄貝
師傅好有心思,用返個蝦頭做裝飾,炸到脆卜卜可以食埋。北寄貝超級爽甜,簡單用牛油燒過已經好香。

🍖 鵝肝
鵝肝煎到外層微脆,入口即化。下面塊多士吸走多餘油份,配上黑醋同清甜嘅焦糖蘋果,完全唔覺膩。

🥩 香蒜牛薄燒
牛肉薄薄一片,捲住大量香蒜同蔥花一齊食,蒜香爆棚!旁邊嘅炒雜菜都好好味,清清爽爽。

🍚 炒飯
鐵板燒嘅經典!炒到粒粒分明,鑊氣十足。我鍾意撈埋啲醃蘿蔔粒同蒜頭一齊食,鹹鹹酸酸,不知不覺就清咗一碗。

🍲 魚湯
食到尾聲飲返碗熱辣辣嘅魚湯,湯色奶白,味道好溫和鮮甜,成個胃即刻好舒服。

🍨 焦糖多士配豆腐雪糕
個結尾好完美!焦糖多士熱辣辣、脆啲啲,點埋冰凍清香嘅豆腐雪糕一齊食,冷熱交融,為呢餐畫上超滿足嘅句號。

🥤 百香果梳打 $48
另外嗌咗杯百香果梳打,真係超大杯🤩,兩個人share啱啱好!入口好清爽,仲飲到粒粒百香果籽,咬落卜卜聲,酸酸甜甜好解膩~

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
💰 總計: $1786, 2位用餐(已包含10%服務費)

赞好
检举