2019-04-27 119 浏览
再嚟食稻八,今次我係特登帶朋友嚟呢度食。 一定有原因嘅⋯⋯ 攞咗位坐低,第⼀樣要做梗係要揀湯底啦,我地兩條友好一致決定要北海道3.7牛乳⽜⾻湯。 朋友唔食牛,海鮮餐啱晒佢! ⼆人份量海鮮拼盤連任食指定三款肉(豬、⽺、雞)。⼀鍋奶⽩色嘅湯好快就上枱,滾起梗係要試吓頭啖湯先,味道都濃,好飲喎,但如果冇加啲大蔥落去可能會仲啱我地口味。好快咁到個海鮮盤拎埋嚟,排到靚一靚咁,每款都⼤大隻,⼼心眼即刻出現咗啦!尤其青口同帆立⾙夠巨型,堅係好鮮好甜。⾃己拎野食都幾煩㗎,乜都想食,蔬菜、丸類、菇類、粉麵烏冬通通都有齊,都好多種類,竟然有炸⿂⽪又幾特別啵,仲有我好意嘅西洋菜都有,正!⼩角位有得⾃己整天婦羅,朋友即係衝去玩。 佢話唔難喎,有圖教你逐個步驟整,朋友炸左啲蝦俾我,肉質都好爽,⾃⼰炸賣相係麻麻地㗎啦,但好好玩!因為有呢個⼩玩意,唔知係咪滿場食客嘅原因呢?海鮮食曬就食吓D⾁啦,一定要講吓個豬⾁切到薄薄哋,真係唔知點解會咁好味⼜滑又軟冇雪味。 至於⽺肉⽚,一樣冇雪味但就有少少可以接受嘅⽺肉羶味。雞⾁片呢,正常野。如果唔怕肥,呢度有雪糕櫃同有甜品架。食到最後個肚好飽,有成120分鐘時間食喎; 最後係要

尤其青口同帆立⾙夠巨型,堅係好鮮好甜。

因為有呢個⼩玩意,唔知係咪滿場食客嘅原因呢?

如果唔怕肥,呢度有雪糕櫃同有甜品架。

食到最後個肚好飽,有成120分鐘時間食喎; 最後係要讚吓侍應哥哥姐姐,好進取做野,勁快⼿又主動加湯,執枱唔洗叫全程自動波,個埸光猛企理乾淨亦要讚吓。

埋單前會每⼈送一個雪糕,食完火鍋有雪糕降溫,爽!