2023-08-21
朋友高度推介,於是去試下蟹仙海鮮蒸氣鍋。揀左位於天文台圍既分店今次揀左原價898一位既尊貴海鮮套餐,依家做緊優惠半價就可以食到首先上場既係加拿大赤蝦,大西洋野生青口,黃金翡翠螺,韓國斧山珍珠蠔拼盤。跟住上場既係野生膏仔蟹,太平洋饅頭蟹同野生琵琶龍蝦呢d蝦兵蟹將去到最後有有機蔬菜藍同一碗充滿海鮮味既粥底(掛住食唔記得影相)其實食蒸海鮮主打既就係食材既新鮮度,而蟹仙佢地既各種海鮮完全可以用一流黎形容。貝類鮮甜,蝦類肉質豐富,雖然佢有提供醫料,但跟本完全唔駛點都夠晒好味。最重要個粥底吸收晒所有海鮮既精華,鮮甜美味。而另一點既就係佢地既服務態度非常之好,除左每樣海鮮都幫我地蒸之外,係每次開蓋時仲有介紹食材種類,仲教我地點樣食先最好食。佢地既食物,佢地既服務態度,值得我再推介俾其他朋友,當然我自己一定會再次黎啦。呢個係我行過見到偷影既可惜我已經食飽,唔係應該要加點呢個。
呢個係我行過見到偷影既可惜我已經食飽,唔係應該要加點呢個。