2022-07-17
🇭🇰Hong KongAverage expense pp: HKD$500-600+Address: 蟹仙 Crab Fairy, Causeway Bay呢間有好多朋友推介咗好耐,老闆係做海鮮批發,所有嘅海鮮都非常新鮮,原汁原味,有時候都需要獎勵自己食返餐好!店舖設有魚缸,確保客人食到最新鮮嘅海鮮我哋揀咗專貴海鮮套餐,一共有10款海鮮($499一位)最值得一讚一定係罕有大黃奄蟹,未開始蒸已經見到蟹膏爆棚,蟹隻係以半素食嘅方式養大,所以蟹膏呈現綠色,比坊間食到嘅黃色更加香濃。太平洋饅頭蟹雖然比較細,但係肉質更加鮮甜。澳洲青年龍蝦🦞,係用大隻龍蝦,肉質好鮮甜,仲有好多龍蝦膏,似蛋黃嘅質感,同樣新鮮。其他海鮮都同樣唔錯,分別有越南大虎蝦、大西洋野生青口、台灣九孔鮑魚、紐西蘭刀具蚌、月亮貝、韓國慶南珍珠蠔,最後飲一碗由所有海鮮蒸完嘅粥底,充滿海鮮嘅精華。再食一碗椰汁燉雪燕,非常滿足!
🇭🇰Hong Kong
我哋揀咗專貴海鮮套餐,一共有10款海鮮($499一位)