餐厅: 蟹仙海鮮蒸氣鍋 (龍崗道)
资讯:

2021-08-21 83 浏览
想試海鮮蒸鍋好耐,同朋友嚟到九龍城試一試。我哋叫咗每位399嘅set, 有成10樣餸,樣樣都好新鮮!一入座姐姐就幫我哋將啲餐具擺入蒸籠消毒,又整好個粥底,入面有新鮮豬骨、竽頭同粟米粒,材料都好豐富,啲海鮮精華最後全部滲哂落個粥度,冇味精又好食!海鮮以一個小螃蟹盤裝住,有服務員幫我哋逐樣蒸好擺碟,完全唔使自己郁手,等5分鐘就有得食了。虎蝦大隻鮮甜,肉質爽彈👍🏻鮑魚大隻彈牙易咬,唔需要醬汁,鮮甜味啱啱好珍珠蠔夠白滑,長條型一大粒,一啖咬落去好滿足。扇貝亦都係大大粒,鮮甜彈牙,最緊要一啲沙都冇青口和蚌帶點海水鹹味,黐住少少海草絲,唔需要點汁已經好清甜龍蝦時間蒸得啱啱好,粉白色嘅肉鮮嫩鮮甜,仲有少少膏喺上面最後嚟到我最鍾意食嘅蟹! 第一次食饅頭蟹,細細粒好似兩個頭仔,但入邊都有肉同好多膏,蟹汁鮮甜美味,老闆娘話唔係成有得食㗎!奄蟹大大隻,上面全部都係滿滿嘅蟹膏,好香。食落去啖啖蟹肉同蟹膏好滿足,食完仲想食多隻。。食完粥之後仲有甜品,係燕窩椰汁西米露,成個set好滿足,食咗個海鮮盛宴。
想試海鮮蒸鍋好耐,同朋友嚟到九龍城試一試。
我哋叫咗每位399嘅set, 有成10樣餸,樣樣都好新鮮!

虎蝦大隻鮮甜,肉質爽彈👍🏻

鮑魚大隻彈牙易咬,唔需要醬汁,鮮甜味啱啱好

珍珠蠔夠白滑,長條型一大粒,一啖咬落去好滿足。

扇貝亦都係大大粒,鮮甜彈牙,最緊要一啲沙都冇

青口和蚌帶點海水鹹味,黐住少少海草絲,唔需要點汁已經好清甜

龍蝦時間蒸得啱啱好,粉白色嘅肉鮮嫩鮮甜,仲有少少膏喺上面