2023-03-09
海鮮同火鍋一向都係我最愛,而且一個人都食到,唔洗約朋友真係好方便🤭 船渦已經係第三訪,開業個陣已幫襯過兩次,可以以一個合理價錢食到多款海鮮。內務總管套餐 $288✨三點刺身:放題質素,過下口癮係OK。✨日式炸雞(3粒):熱辣辣咁上菜,蘸沙律醬食,不過呢餐海鮮先係重點!枱面寫好哂每款海鮮所需要蒸煮既時間。呢個套餐已包括白蜆+蝦+鮑魚+蟹+元貝+時令海鮮+大蜆+三寶丸+時蔬拼盤,完左海鮮環節仲有個南瓜粥,超級豐富🤯🤯🙈我最鍾意係白蜆同大蜆,蒸完肉汁飽滿,勁重鮮味,而且完全無汁。鮑魚同蝦肉爽口彈牙,唔會覺得好「霉」,而且全部海鮮洗清得幾乾淨。食到時蔬拼盤環節已經超級飽,最後會落芋頭,南瓜同飯整埋個南瓜粥,金黃色幾靚仔,食到鮮味而又唔會太濃味,飽肚下食依然覺得舒服。
內務總管套餐 $288
✨三點刺身:放題質素,過下口癮係OK。