餐厅: 蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈)
资讯:

2021-10-20 996 浏览
秋天又系食蟹嘅季节la!今次同屋企一齐去食海鲜,之前食过蟹仙一次!体验非常良好所以今次再覆桌。我哋今次叫咗439嘅海鲜套餐!套餐包括罕有嘅大黄蟹,野生青口,纽西兰刀贝,越南大虎虾,九孔鲍鱼,韩国珍珠壕等等。每样海鲜都有店员帮我哋校好时间蒸,所以唔惊煮得过熟。虎虾下爽口弹牙非常新鲜完全唔使点任何酱料,餐厅非常贴心鲍鱼已经起好壳!蒸完直接食就可以。鲍鱼唔会太韧,点上少少酱料就可以带出鲍鱼嘅鲜甜味。龙虾肉质洁白,喺虾尾轻轻一松,整个龙虾肉就出来了!龙虾爽口又咬感。刀贝青口和蚝都非常新鲜!食落口海水味浓郁,无需再加任何调味料。最令人期待嘅大王蟹嚟la,呢个大黄蟹有个手掌咁大!蟹膏多到流出来,首先蟹肉鲜甜结实,而且冇任何的泥味,蟹膏程黄色口感细腻棉滑!淡淡蟹膏充斥喺口腔,鲜甜无比。最后个粥加上综合嘅海鲜精华,猪骨,粟米,芋头,香葱和菜谱等等嘅材料熬制而成!非常鲜味,好值得一试。最后餐厅中送上燕窝糖水,完全值得再次光顾。

每样海鲜都有店员帮我哋校好时间蒸,所以唔惊煮得过熟。

最后餐厅中送上燕窝糖水,完全值得再次光顾。