2021-08-04
屋企人突然想食海鮮,於是在附近找了一間最近既舖頭落腳。依間舖頭見到好多人以為冇位,不過d職員好有禮貌同埋好快手咁準備左張雙人台比我同屋企人。好似目前主要都係訂台為主。咁好啦,有緣就黎try try佢咩來頭!-頭盤 - 新鮮豆腐魚子海膽 7⃣️分頭盤已經咁有心思又乾冰又噴煙咁,令我對依餐有一個好既期待,因為小編都係一個膚淺既食主。豆腐味道酸酸甜甜,好開胃,成左一個好好既開幕禮。-A5和牛多士 7⃣️點5⃣️分A5和牛入面包左好多配料,牛肉入口融化而內餡既風味就蜂擁而出,融合牛肉既味道,令到你每一啖都好豐富同埋好飽滿。-鵝肝蟹膏 9⃣️分鵝肝依種類作為法國頂級既食材,除左奢華感,就連儀式感都好重。而佢口感厚實同時又有細膩絲滑,入口即化既感覺。最後係個多士換左淮山,所以冇鮮明既酥脆同軟熟對比,但係就更解膩同埋更健康。而蟹膏方面,一入口綿密的感覺又帶有小許甜,配合鵝肝味道層次更特別。-鰻魚炒飯 8⃣️分鰻魚魚肉軟身,可有彈性,有入口即溶的感覺。炭燒香雖然唔太重,但醬汁被鰻魚吸收得好好,所以都好入味。-八方汁輕煎北海道帆立貝 8⃣️分帆立貝肉身肥美,味道鮮甜帶爽,沒有腥味但同時保持了海鮮的鮮香感,火候掌握得
頭盤 - 新鮮豆腐魚子海膽 7⃣️分
A5和牛多士 7⃣️點5⃣️分
鵝肝蟹膏 9⃣️分
鰻魚炒飯 8⃣️分
八方汁輕煎北海道帆立貝 8⃣️分
帆立貝肉身肥美,味道鮮甜帶爽,沒有腥味但同時保持了海鮮的鮮香感,火候掌握得很不錯。
海鮮湯 7⃣️分
佢地既海鮮湯濃煙滾滾,暖笠笠既湯真係令人回想起家的味道。特別有趣既係佢地用左可以食用既紙包住,蒸汽完全令海鮮既味道緊緊被鎖住,保留左係湯度。
招牌18層海膽杯 7⃣️分
典雅高足玻璃杯配搭上一層層由北海道紫海膽、三文魚籽、凍磯煮鮑魚、牡丹蝦、明太子沙律、沖繩海葡萄、北歐花膠、松葉蟹肉等多種高級食材,可以話係名門望族既菜式,啱曬喜歡打卡的食友。