2018-10-02
網上見到呢間餐廳,專食海膽嘅菜式,朋友同我一樣咁鍾意食海膽,網上見到好多好評,我同朋友一於揀左個平日晚上去食海膽大餐☺️☺️我哋揀咗個好多人叫既十層海膽杯!!見到個賣相都覺得,分別有白飯魚脆片、黑魚子、北海道海膽、沖繩海葡萄、吞拿魚、蟹肉、白蝦、三文魚子!!先淺嘗整親嘅北海道海膽,非常鮮甜,海膽入口即溶,沒有腥味,只有海水淡淡鹹香無論食到邊一層,都覺海鮮嘅鮮味好足😭😭😭仲有個帆立貝海膽牛油果沙律,帆立貝嘅份量都有好多,牛油果十分香腍,海膽亦好出色唔好睇小個雞翼好普通,因為雞翼釀左鮑魚,口感別緻,仲好香口!!焗蠔鋪上芝士同沙律醬,亦有海膽同魚子,不過我覺得沙律醬有點蓋過蠔肉嘅鮮味芝士年糕好正,芝士餡好流心,要小心熱最估唔到竟然有海膽雪糕,呢度用海膽黎做雪糕,呢個想法10分特別,你會食到有少少海膽嘅味道,不過唔會太濃烈
無論食到邊一層,都覺海鮮嘅鮮味好足😭😭😭
芝士年糕好正,芝士餡好流心,要小心熱