龍亭

Lung Ting Teppanyaki
插爆味蕾嘅晚餐!龍亭,就系咁回味無窮!今次嚟試佢地嘅七道菜套餐,一入正題,先來個魚子醬溫泉蛋,嗰個蛋黃啫喱啫喱嘅,搭上「貴氣」魚子醬,頂級享受!接住鵝肝多士靚到不得了,正所謂「入口即溶」,顛覆咗我對鵝肝嘅一切認知。海鮮篇章就更加激動,虎蝦彈牙彈口,東星斑魚皮煙韌得嚟,咬落唔爛,令人讚唔絕口!然後嗰黑豚扒,扑鼻嘅蒜香牛油味道,我就嗌晒「佛山無影腳」,食一件又一件。再講到澳洲牛柳,鹽味wasabi味配得好交融,啱晒咁樣的我。最後系嗰原板海膽炒飯,配角變主角,鮮味出眾,鑊氣十足🤩。完場以日式豆腐雪糕作終結,環繞味蕾一個完美結局!整體來講,龍亭飯局就系一場視覺嘅饗宴,加上呢裏面啲侍應服務親切,份量夠,保證滿足!🔥🍽️👍