2022-08-17
同老友齊齊慶祝8月生日話明要食好d,知佢無得返鄉下咁耐已經屈悶,所以帶佢來南瀛水產感受下那份思鄉之情,佢見到我地座的位置背後放了不同的酒已經瘋狂打卡。✡️ 蚧味噌甲羅燒 和活鮑魚~ 呢到出名就係幫人即燒海鮮, 甲羅燒一路燒香氣撲鼻,蟹膏蟹肉已拌勻口味濃郁,活鮑魚新鮮到不得了,上枱仲不斷郁動,新鮮的食材料簡單燒已經很滋味。✡️ 海鮮沙律 ~ 有不同的刺身粒和沙律菜加了點醋汁很 fresh 。✡️ 牛油焗甜薯 ~ 來到居酒屋都會忍唔住叫的, 細細粒易入口,甜絲絲的。✡️ 南瀛卷 ~ 必點之選 有齊我最愛的元素在內, 拖羅蓉、牡丹蝦、海膽、三文魚籽,份量+鮮味十足。✡️ 雲丹蚧肉卷 ~ 海膽愛好者,必食啦!今晚的海膽鮮甜又夠creamy。✡️ 松葉蟹海膽釜飯 ~ 來到要拌勻焗一焗等佢有飯焦, 一盛起飯時超香, 入口啖啖鮮味好滿足。🥃 梅酒加冰 🍹 青蘋果乳酸
🥃 梅酒加冰
🍹 青蘋果乳酸