2018-12-07
最近同朋友都各自忙工作,今晚難得可以偷時間食晚飯,就想食好啲,食嘆啲!揀左呢間位於佐敦嘅日式鐵板燒,我地不約而同睇中佢今期推介嘅海膽杯盛宴二人前。套餐好豐富,包括有:1. 蟹肉黑醋沙律杯2. 北海道三点盛盒3. 樂師傅十層海膽杯(迷你版) 4. 蟹粉甲羅燒海膽杯5. 北海道海膽流沙松茸大蝦多士6. 海膽焗原條海參7. 海膽醬焗芝士龍蝦(原隻) 8. A5和牛松茸海膽卷9. 蟹粉海膽黑松露炒飯10. 燒野菜11. S2特色松茸蜆湯12. 海膽雪糕師傅用左北海道紫海膽為主調,做出各款新鮮鮮味又各有特色嘅菜式, 有冷有熱,有生有熟,雖然花款多多,但每道菜仍然可以保留食材本身嘅鮮味,很贊!我最喜愛其中嘅十層海膽杯,裡面包羅萬有:,單是海膽就佔其中三層,另外仲有燒黑魚子、沖繩海葡萄、藍鰭吞拿魚拖羅蓉、三文魚子、白蝦、松葉蟹肉、鮮海帶碎,而最頂就放左一片白飯魚脆片,非常別緻。其他菜式,都好好味而且菜份量都算大,所以我地都食到捧住個肚走😁。不過好飽都要吃甜品,而佢呢個海膽雪糕更加唔可以錯過,事關佢真係好重海膽味,但入口又有雪糕嘅香滑,外面真係食唔到。同朋友嚟呢度食鐵板燒真好,菜式一道道慢慢奉上,而我
套餐好豐富,包括有:
1. 蟹肉黑醋沙律杯
2. 北海道三点盛盒
3. 樂師傅十層海膽杯(迷你版)
4. 蟹粉甲羅燒海膽杯
5. 北海道海膽流沙松茸大蝦多士
6. 海膽焗原條海參
7. 海膽醬焗芝士龍蝦(原隻)
8. A5和牛松茸海膽卷
9. 蟹粉海膽黑松露炒飯
10. 燒野菜
11. S2特色松茸蜆湯
12. 海膽雪糕
同朋友嚟呢度食鐵板燒真好,菜式一道道慢慢奉上,而我地又可以一邊品嚐美食,一邊輕輕鬆鬆傾下計,不經不覺愉快地渡過一個晚上。