2021-11-10
📸 8/10 墨西哥夾餅配慢煮豬肉及莎莎 $89- 分量多 有三大舊🌟 夾餅質感鬆軟 麵粉味香 慢煮豬肉調味剛好 帶微辣 落埋莎莎醬非常惹味‼️但略嫌鞋口 整體來講好有墨西哥feel🙌📸 8.5/10 青醬雞胸沙律配檸檬醋醬 $83 - 超贊一道沙律🥗 雞胸好似慢煮過非常嫩滑 一啲都唔鞋👅😋 青醬份量唔會好多/太少 沙律配上檸檬醋醬 酸甜開胃 感覺好清新🌿📸 8/10 自家製: 香蕉蛋糕 $31- Loft cake質感厚實 咬落非常濕潤 香蕉味好出🍌 甜到剛好 唔會好Heavy📸 8.5/10 蜜糖伯爵茶鮮奶 $42 私推🤗 奶味非常濃郁 帶淡淡蜜糖香味 屬於少甜 對我來講係Perfect😍 伯爵茶味香濃 整體味道好夾👍🏻📸 8/10 espresso tonic $49 Espresso採用巴西豆 果味濃郁 酸味較重 屬於中度烘焙🧐 配上Tonic Water更加清新🌿總括而言 食物質素非常高 而且價錢便宜 開海港城入邊絕對有驚喜🤩🤗 行完街喺度食個下午茶 甚至係晚餐 絕對非常抵食👍🏻 餐廳係開放式裝潢 而且好有現代感 酒紅色圓拱門加上北歐風雲石 打卡一流📸❤️
📸 8.5/10 青醬雞胸沙律配檸檬醋醬 $83
📸 8/10 自家製: 香蕉蛋糕 $31