2019-08-30 17 浏览
今日去到嘉里酒店bong食午餐,呢一間餐廳係由韓國人主辦,但職員都能夠以流暢的英文和廣東話溝通,所以溝通絕對唔係一個問題!餐廳好容易就搵到,佢有兩個入口,一個入口在碼頭,一個入口是於酒店穿過food court後就到達,餐廳的景觀十分優美,面向維港!菜式由韓籍大廚主理,餐牌設有英文及韓文,未嚟到餐廳之前,都知道呢度有個特別嘅牛扒,叫做熟成牛扒,屬性牛扒都係放喺一個熱櫃入邊,焗超過指定日期,先會攞出黎俾我哋食!呢度嘅價錢性價比非常高,business lunch都只係300蚊位!首先會有兩款熱辣辣餐包,好脆,搽埋牛油更nice之後就送上忌廉南瓜湯,南瓜湯非常細膩,好滑好creamy ,加上蔥花,特別香濃沙律非常新鮮,上面亦配搭香橙🍊水果之後重頭戲就嚟啦,熟成牛扒,我地簡左5成熟,牛扒肉質好滑,牛扒味道特別濃!配菜分量亦十分多,有蘆筍、茄子、薯仔、蕃茄等等,而且漲了亦有三款給我們選擇,用來點牛扒,食完牛扒已經好飽,但話口未完,是日pasta就到了,今日既pasta係芝士蕃茄意粉,元篇芝士加上香濃新鮮打既番茄醬,都忍唔住食晒最後仲有芒果雪芭和特濃朱古力磚作為甜品,甜品都好豐富!餐飲方面,除了

首先會有兩款熱辣辣餐包,好脆,搽埋牛油更nice

沙律非常新鮮,上面亦配搭香橙🍊水果

最後仲有芒果雪芭和特濃朱古力磚作為甜品甜品都好豐富!

餐飲方面,除了咖啡/latte外,還有五款茶飲可以選擇,係用茶包,每人獨立一壺!

呢個價錢有咁豐富嘅美食,加上酒店式嘅服務,真係好抵!