2023-04-29
餐廳飽覽維多利亞港海景位於Hyatt Centric酒店2樓以木系風格為主調俾人一種柔和舒適嘅感覺用餐環境寬闊 冷凍區及熱食區分明出去拎野食都好方便最近餐廳做緊地中海主題,有地中海茴香烤南瓜蘆筍、地中海焗魚柳、希臘炸雞腿、茄子肉醬千層批、土耳其🇹🇷燉牛尾。呢到最出名就係甜品🤤雪糕🍦有足足十款口味!個人比較鍾意芝士蛋糕🍰味及椰子味🥥。酥皮撻類仲有聖安度蛋糕、葡撻、雲尼拿撻。甜品櫃有Tiramisu、士多啤梨泡芺、綠茶紅豆蛋卷、焦糖奶凍、柚子蛋白撻、芝士蛋糕等等,款式非常多😍海鮮區比較少款式,只有青口、蝦及蜆,但都夠新鮮。刺身就有5款,非常新鮮,每款都係即叫即切,仲要係厚切。熱食仲有中菜特色區,有豉油雞、叉燒、滷水豆腐、雞蛋、紅腸。點心區比較特別少見嘅有牛肉燒賣。點心以蒸籠蓋住保溫,仲有潮州粉果、冬菇豬肉燒賣、叉燒包。牛肉燒賣都幾正😆BBQ Area有各式各樣嘅香腸,有摩洛哥羊肉香腸、坎伯蘭香腸、西班牙香腸、紐倫布香腸,蔬果類有翠玉瓜、粟米等等。整體環境舒適,午市嚟講食物種類算多,仲有海景望住食,假日嚟食好Chill😌甜品真係大愛雪糕😋
位於Hyatt Centric酒店2樓
以木系風格為主調