2025-06-21
其實我哋真係好少去到「咁遠」,因為一諗起要過海就好懶🤣 所以難得出到嚟,都會search好耐去搵餐廳,因為唔想中伏🥹之前喺大角咀分店食過,見呢度都有分店就唔諗喇,排隊😝呢度個餐牌同大角咀嘅有啲唔同,仲有海景view,鍾意食泰菜嘅一定要嚟試!**佢哋晚市開6點,建議大家可以嘅就早少少嚟,因為未夠7點已經要排隊**👍🏼 魚露金不換浸花甲用咗花甲,比一般花甲大隻,肉質鮮甜爽口,花甲先煮熟再浸香料加魚露,入晒味超正,必試呀🥗金柚子芒果沙律今次嘅芒果唔算好甜,但係反而更開胃,同上次一樣,我留返啲,耐唔耐食吓解吓膩😜🥬飛天炒通菜食親泰菜都必點,酸辣鮮香,鑊氣十足,同時balance吓食咗咁多肉嘅一餐🍗沙嗲雞串配烤多士滿滿炭火風味嘅雞串,配濃濃花生香嘅沙嗲醬🤤除咗點串燒,我仲拎埋嚟搽多士,超惹味!多士香口,加埋嫩滑雞肉,雙重口感👍🏼🦪泰式炸蠔餅蠔餅超酥脆,蠔仔鮮嫩多汁而且數量都唔少,點埋辣椒醬辣辣地,送啤酒一流🦀咖喱蟹汁炒軟殼蟹軟殼蟹炸到卜卜脆,加埋咖喱同蟹肉一齊炒,啖啖蟹肉+酥脆軟殼蟹+香濃黃咖喱🤩呢個係上次喺大角咀食完覺得好好食,所以今次再encore,呢度食無上次食咁辣,反而更啱我口味😝🍜冬蔭
👍🏼 魚露金不換浸花甲
🥗金柚子芒果沙律
🥬飛天炒通菜
🍗沙嗲雞串配烤多士
🦪泰式炸蠔餅
🦀咖喱蟹汁炒軟殼蟹
🍜冬蔭清湯魚蛋粉
用咗泰國特色捲河粉,再淋上豬肉碎冬蔭清湯,酸酸甜甜又微微辣好開胃👍🏼 潮式手打魚蛋同魚片好彈牙有魚味,完全無粉感,好好食😋
🥥煎香草比目魚配香茅椰子湯
真心推介!超!好!食!椰汁好香濃,湯微微酸酸地,係走辣版冬蔭功。比目魚煎到啱啱好,魚肉好甜又嫩滑,仲有粟米仔、雞髀菇、青瓜等蔬菜,加埋捲河粉,平時我好少食魚都食左大半條仲飲晒啲湯🤩
🦪燒生蠔
生蠔都幾大隻,仲有買5送1,嫩滑蠔肉加蒜燒香,on top加炸蒜,鮮嫩惹味
🥭芒果糯米飯
又係泰菜必備,香甜軟糯嘅斑蘭椰香糯米飯配新鮮芒果,加埋咸香椰奶醬,口感豐富
🍹飲品
🍋🟩青檸梳打|消暑解渴之選
🍵抹茶椰奶|淡淡抹茶味,唔太甜幾好飲