2022-05-07
🔻難得放三日假梗係搵啲新搞作去左香港維港凱悅尚萃酒店|ʜʏᴀᴛᴛ ᴄᴇɴᴛʀɪᴄ ᴠɪᴄᴛᴏʀɪᴀ ʜᴀʀʙᴏᴜʀ ʜᴏɴɢ ᴋᴏɴɢ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️staycation 入到房checkin 完就去左附近搵野食😆去左北角匯2期2樓揀左精緻的法國菜BriKetenia,入到餐廳感覺環境舒服,非常有格調。🌸 ᶜᴿᴱᴬᴹ ᴼᶠ ᴹᵁˢᴴᴿᴼᴼᴹ ᵂᴵᵀᴴ ᵀᴿᵁᶠᶠᴸᴱ ᴾᴬˢᵀᴱ 忌廉蘑菇濃湯配松露醬(跟餐)🌟推薦指數:●●●◐○跟set嘅餐湯有驚喜,店員先把蘑菇上枱,然後會在客人面前直接把湯倒入碗,除左有味覺享受外,仲有視覺享受🤩🤩🤩餐湯都咁有誠意,令人更期待接下來嘅主菜。另配酸瓜沙律醬配長法包😋好開胃呀‼️🌸 ᶠᴿᴱᴺᶜᴴ ᴮᴱᴱᶠ ᵀᴬᴿᵀᴬᴿᴱ 法式生牛肉他他 (跟餐)+💲58🌟推薦指數:●●●●○法式生牛肉他他 10分新鮮醒胃,少少既檸檬汁加上橄欖油令牛肉顯得10分有光澤✨加上混和鵪鶉蛋黃令牛肉更加嫰滑。牛肉他他放上香脆薄切嘅法包上😋一口法包🥖 一口沙律🥗簡直係無可比擬既前菜‼️🌸 ᴮᴼˢᵀᴼᴺ ᴸᴼᴮˢᵀᴱᴿ ᴸᴵᴺᴳᵁᴵᴺᴱ ᵂᴵᵀᴴ ᴬˢᴾᴬᴿᴬᴳᵁˢ, ᶠᴱᴺᴺᴱᴸ ᴸᴼᴮˢᵀᴱ
難得放三日假梗係搵啲新搞作
推薦指數:●●●◐○
另配酸瓜沙律醬配長法包😋好開胃呀‼️
推薦指數:●●●●○
🌸 ᴮᴼˢᵀᴼᴺ ᴸᴼᴮˢᵀᴱᴿ ᴸᴵᴺᴳᵁᴵᴺᴱ ᵂᴵᵀᴴ ᴬˢᴾᴬᴿᴬᴳᵁˢ, ᶠᴱᴺᴺᴱᴸ ᴸᴼᴮˢᵀᴱᴿ ˢᴬᵁᶜᴱ波士頓龍蝦扁意粉伴龍蝦汁🦞 💲398🌟
推薦指數:●●●●●
坊間好多龍蝦意粉係龍蝦汁加大蝦,
但係呢個係真係龍蝦🦞肉意粉,咬落去肉質係爽脆鮮甜嘅!配合埋充滿晒龍蝦汁嘅意粉🍝,的確係色香味俱全👍🏻 果然不負來自法國的餐廳名銜 🌟
🌸 ᴳᴿᴵᴸᴸᴱᴰ ᴮᴱᴱᶠ ᴿᴵᴮ-ᴱᵞᴱ ᵂᴵᵀᴴ ᶠᴿᴱᴺᶜᴴ ᶠᴿᴵᴱˢ & ᴮᴬᴮᵞ ᶜᴬᴿᴿᴼᵀ香烤肉眼扒配薯條及小甘筍💲398🌟
推薦指數:●●●◐○
肉眼扒肉質嫩滑,肉汁都鎖得好好,入口不失牛肉嘅鮮味,但五成熟來講係有少少overcooked。
特別一提,下單前侍應都有詳盡特別推薦生蠔🦪及餐酒,雖然我哋最後無選擇,但如果啱食生蠔🦪嘅朋友是值得一試。