我去了兩次。第一次是早上11點半左右,舖頭入面大概得7-8個客人。我點了一般車仔麵嘅餸菜,米粉加底,居然要等成20分鐘先有得食。碗麵陣係好大,面底可以俾麥奀記用來做八碗面,成碗麵久係得麵同餸,啲湯唔見曬。我叫加底嗻,唔使咁厚禮啵。一食落去就覺得唔妥,所謂牛骨湯原來就係用味精沖出來,咩肉味都冇。牛肚就俾啲化學嘢浸到鞋曬,個魚片頭就有啲酸咗。我本身係一個唔鍾意浪費食物嘅人,但只係食咗1/3碗就被逼埋單走人。臨走前我同收銀講,你地做車仔麵店點可以要客人等20分鐘㗎,跟住我俾埋其他食物意見後離開。兩個月後嘅今晚,咁我路經間嘢啦,想入去試試啲嘢有冇好到,我差唔多叫咗啲一模一樣嘅食物,仲叫多咗一碟腐乳通菜。今晚人多咗小小,大概12-3人左右。同上次一樣,又係落咗單之後,我開始玩睇蘋果即時新聞,結果我睇曬今日本地、兩岸、國際,連啲留言都睇曬之後都未有嘢食,整段時間大概20-25分鐘。佢地真係冇令我失望,一碗全碗high density 米粉連全味精湯奉上。我能力有限,只可以完成1/3碗同埋個通菜就走。間嘢裝修到成個後現代主義茶餐廳咁,應該擺咗唔少錢,點解唔俾多少少請個好啲嘅師傅,或者煲多啲湯試到最好

間嘢裝修到成個後現代主義茶餐廳咁,應該擺咗唔少錢,點解唔俾多少少請個好啲嘅師傅,或者煲多啲湯試到最好味為止
先知攞出市場呢?!

2018-10-14