2023-08-02
今日跟朋友去到銅鑼灣覓食,跟佢去左一間樓上cafe,一上到去,我不禁”嘩🤩!”左一聲,因為一望出去就係維港美景,而且我6點半鐘上去,正正係日落時間!即刻去左窗邊欣賞夕陽美景🌅Cafe不算大,大概容納到30人,裝修以灰色為主,行簡約風,我地去既時做尚早,安排窗邊卡位,舒服☺️食物款式有意粉、蛋包飯、沙律、漢堡包,可以加錢變餐,包飲品、甜品,另外,仲有小食~餐牌選擇如下圖我地叫左以下既食物清酒辣煮蜆($98)份量十足,蜆肉鮮甜,清酒加上辣椒,十分惹味!北海道帶子明太子意大利粉 ($148)明太子意粉上鋪滿蟹子、蟹柳、紫菜,口感好豐富,當然唔少得北海道帶子串燒,鮮甜多汁慢煮牛面肉配和風照燒汁 ($258)佢地既新菜式,牛面肉慢煮後好淋身,有兩件,份量十足,配菜仲有南瓜同大啡菇軟殼蟹天婦羅自家手打和牛漢堡配脆香薯條 ($148)上碟好震撼,有原隻炸軟殼蟹,加上厚3cm和牛,配上沙律醬,新鮮生菜同蕃茄,麵包用牛油煎香,無得頂!薯條由頭食到尾都係咁鬆脆!薄荷朱古力牛角窩夫 ($78)牛角窩夫外脆入面好多層,口感豐富,除左薄荷朱古力雪糕,仲有堆朱古力browniesMocha ($46)咖啡同朱古力味
我地叫左以下既食物
清酒辣煮蜆($98)
份量十足,蜆肉鮮甜,清酒加上辣椒,十分惹味!
北海道帶子明太子意大利粉 ($148)
慢煮牛面肉配和風照燒汁 ($258)
軟殼蟹天婦羅自家手打和牛漢堡配脆香薯條 ($148)
薄荷朱古力牛角窩夫 ($78)
Mocha ($46)
咖啡同朱古力味比例完美
蝶豆花香梨梳打 ($42)
顏色漸變藍紫色,好吸睛,香梨清甜
黑加侖子乳酪 ($42)
乳酪加黑加侖子酸酸甜甜好開胃
靜岡抹茶豆乳 ($42)
原來係有豆腐花,十分特別,抹茶味濃亦唔甜
整體感覺,環境舒適,風景璀璨,職員亦好殷勤,食物質素高,值得再三encore!支持有heart café🥰