2024-09-28
位於上環既巴黎風法國小酒館裝潢精緻❤️環境氣氛優雅浪漫𝙎𝙀𝙏 𝘿𝙄𝙉𝙉𝙀𝙍 𝙁𝙊𝙍 𝙏𝙒𝙊 𝙃𝙆$𝟵𝟴𝟴+𝟭𝟬% 𝙎𝙚𝙧𝙫𝙞𝙘𝙚 𝙘𝙝𝙖𝙧𝙜𝙚𝙨STARTERS自家製法式雞肝雞肝真係第一次食😂味道順滑濃郁,竟然完全冇腥味,口感細膩鮮美!配香脆多士,口感層次豐富。煙燻希靈魚希靈魚口感柔嫰,散發淡淡煙燻味,口感柔嫰,餘韻帶咸味。幼滑薯仔,配搭以紅蔥頭、番茜調配既醬汁,完全係prefect match!MAIN COURSES 黑松露巴馬臣芝士長通粉長通粉口感煙韌彈牙,掛滿又香又ᴄʀᴇᴀᴍʏ既松露忌廉汁,食落唔會膩,加埋巴馬臣芝士同埋Parma ham更是香氣撲鼻。肉眼牛扒配薯條 +HK$88肉眼我地叫左五成熟,肉質粉嫩柔軟,鎖住肉汁,牛肉味亦十分濃郁。特別鍾意自家製既芥末醬,質地幼滑,味道獨特又唔會蓋過牛肉本身既味道!DESSERTS 巴夫洛瓦蛋白霜配水果及香草雪糕蛋白霜質地外脆內軟,口感輕盈,甜甜地。配雜莓同埋香草雪糕,酸酸甜甜好滋味。檸檬撻配法式蛋白霜撻皮既質地比較軟腍,有啲似蛋糕。蛋白霜既甜與檸檬cream既酸相結合,又幾過癒!
裝潢精緻❤️環境氣氛優雅浪漫
STARTERS