最近因為同老公慶祝生日,諗住搵間特別少少既餐廳食飯,於是揀左位於如心廣場既Parkside。呢間餐廳以木化石為主題,設計走歐陸式教堂風,樓底超高,空間感爆棚!圓拱形天花同開陽既走廊空間,配埋木系卡座同巨型落地玻璃窗,自然光線透入黎,成個環境好似藝術館咁,瀰漫住浪漫既氣氛💕。特別係果個圓拱形天花,幾乎每個客人都忍吾住打卡影相!仲有,餐廳有華懋集團珍藏既木化石展品,旁邊就係亞洲最大規模既木化石藏品花園「如心園」,真係邊食邊欣賞,感覺好chill!.香辣豬肉絲中東包 $148頭盤揀左個香辣豬肉絲中東包,份量都幾足!中東包印住「Parkside」既logo,圓碌碌又大個,中間夾住半熟流心蛋、生菜、蕃茄同超多豬肉絲。豬肉絲帶少少辣,食落去香口又有咬口,配埋流心蛋既滑嫩同蔬菜既清新,成個包既味道好豐富,層次分明!仲有附上香脆粗薯條同紫椰菜沙律,薯條脆到不得了,沙律又開胃,成個組合真係好滿足😋。.辣香腸薄餅 $148呢款薄餅餅底用酸種麵包做,比較厚身,但做到外脆內軟既口感,咬落去好有滿足感!上面鋪滿水牛芝士、蕃茄同辣香腸,芝士濃郁得黎吾會過膩,辣香腸帶少少辣味,刺激味蕾,成個薄餅既滋味好濃,食完一塊

香辣豬肉絲中東包 $148

辣香腸薄餅 $148
呢款薄餅餅底用酸種麵包做,比較厚身,但做到外脆內軟既口感,咬落去好有滿足感!上面鋪滿水牛芝士、蕃茄同辣香腸,芝士濃郁得黎吾會過膩,辣香腸帶少少辣味,刺激味蕾,成個薄餅既滋味好濃,食完一塊仲想再食,份量都好夠同人share👍。

特色木化石朱古力餅 $88
甜品揀左特色木化石朱古力餅,呢個甜品用左法國頂級Valrhona朱古力,整個擺盤以木化石為概念,視覺效果好有藝術感,影相一流📸。朱古力味濃郁得黎吾會過甜,質地滑溜,下面仲有朱古力蛋捲,咬落去脆脆地,口感同味道都好平衡,食完真係有種幸福感爆棚既感覺💖。