2022-09-26
蝦蝦燒佐敦白加士街10-24號永富大廈1樓佐敦蝦蝦燒地方好多, 每檯訪邊已經是池缸入面全是游緊水架活蝦啦, 唔洗專登行來行去夾, 一企起身就夾到好多蝦。店員教夾完先凍暈佢地再燒, 令佢地減少痛楚人道D。當日同朋友兩個人來燒, 好快個場都爆滿了,人氣爆燈蝦蝦燒是任食架BBQ, 無限量供應任食大頭蝦, 好玩之處是自己夾完, 就動手放上電爐上燒熟來食, 新鮮滋味。其他海鮮都係任食架, 放曬出來好似去左街市魚檔咁,連貴價架鮑魚都有添。其他海鮮有蜆,魚(是成條燒, 見爐SIZE放唔落就無拎了)扇貝, 魷魚主角大頭蝦是活蝦, 新鮮好食, 肉質鮮酬富蝦味。每檯都擺了好多唔同架調味醬汁同粉野食係放曬係自助區凍櫃裡的, 見海鮮之外,有雞翼豬扒牛仔骨,芝士腸,都係我平時BBQ鐘意食的食物。汽水任飲, 仲有雪糕食燒兩個鐘, 食到好飽又玩得開心。
佐敦白加士街10-24號永富大廈1樓
當日同朋友兩個人來燒, 好快個場都爆滿了,人氣爆燈
汽水任飲, 仲有雪糕食
燒兩個鐘, 食到好飽又玩得開心。