2019-12-10 158 浏览
前幾日同女朋友行街 喺尖沙咀又唔知有咩食 就決定去厚福街嗰度睇下 貪佢嗰度多餐廳嘛🙈見到其他鋪頭都好似冇乜特別想食 突然見到呢間船皇好似之前食過幾好食 一於食返啲夠穩陣唔使諗!雖然好多人 但我哋等左一陣就有位!呢度嘅裝修同銅鑼灣差唔多 一樣都係掛咗好多泰國嘅船麵嘅相!之後我哋就買叫野食啦!我哋都係叫返佢哋佢招牌船麵 但今次就有啲唔同!依家佢哋有個優惠係食滿$58 就可以加一蚊轉和牛!•船皇湯麵👑•-呢個面一樣都有好多配料 例如雞翼,雞肉,腩肉等湯底一樣都係好濃郁 勁惹味!另外又點少得個和牛啊!加一蚊就有真係超抵!而且個和牛油脂分布好均勻 牛味又好香 勁正!之後我哋仲追加左個豬皮同牛舌串!•脆豬皮🐷•-呢度嘅豬皮勁香脆 加埋落個湯度 浸一浸 吸晒啲湯一齊食 口感一流!•燒牛舌🐮•-呢度我哋揀咗泰國嘅燒烤汁 味道係唔錯 但稍為有少少韌 不過牛味都幾夠 仲好香炭燒味!食咁多嘢梗係要飲杯野啦!•泰仔奶茶☕️•-我最欣賞呢度嘅奶茶 茶味香濃之餘仲好奶滑 好有泰式風味 而且佢呢度用嘅器皿相當特色 充滿泰國風情!而且可以keep住佢嘅涷溫度👍🏻👍🏻而我女朋友就叫咗杯雜果冰•泰式水果冰🍹•-呢杯泰式水果
雖然好多人 但我哋等左一陣就有位!
呢度嘅裝修同銅鑼灣差唔多 一樣都係掛咗好多泰國嘅船麵嘅相!

之後我哋就買叫野食啦!
我哋都係叫返佢哋佢招牌船麵 但今次就有啲唔同!

依家佢哋有個優惠係食滿$58 就可以加一蚊轉和牛!

•船皇湯麵👑•
呢個面一樣都有好多配料 例如雞翼,雞肉,腩肉等
湯底一樣都係好濃郁 勁惹味!

另外又點少得個和牛啊!

之後我哋仲追加左個豬皮同牛舌串!

•脆豬皮🐷•

•燒牛舌🐮•

食咁多嘢梗係要飲杯野啦!

•泰仔奶茶☕️•
我最欣賞呢度嘅奶茶 茶味香濃之餘仲好奶滑
而我女朋友就叫咗杯雜果冰

•泰式水果冰🍹•
呢杯泰式水果冰都好清新 而且入邊係加咗新鮮果肉 有得飲之餘仲好好食!
每啖都充滿着果香🥰

總括來講呢度嘅水準穩定而且價錢唔貴 所以平時得閒喺呢度食都幾正!👍🏻
2019-12-06