青花 (THE FOREST)

Champak Restaurant by ATUM (THE FOREST)
2019-07-21 3827 浏览
去波鞋街买完波鞋食好西…波鞋街附近开左个新商场The Forest,原来里面都有唔少新餐厅,早两日买完波鞋就去左其中一间泰国餐厅,装潢似一个小森林,俾人一种好舒适悠闲既感觉,餐厅外面仲有露天座位,迟啲天气无咁热一定要喺出面感受下小清新~-叫左 二人套餐 HKD$498☆ 咸蛋黄青木瓜沙律☆ 大虾冬荫公(小)☆ 天多尼烤鸡 · 斑兰青咖哩☆ 金不换卜卜蚬☆ 香草蒜蓉包☆ 泰式肥豆儿酱炒芥兰☆ 泰象青柠梳打 2 杯-冬荫公系小份,但份量系大份😅 味道几啱香港人口味,酸味较重含微辣,不错的。天多尼烤鸡几嫩滑,青咖哩唔系我杯茶,但友人话微微渗出香辣,亦食到有斑兰味。卜卜蚬用上金不换酱汁制成,几惹味🤤 每只蚬都大只肥厚涨卜卜,食到啖啖肉👍 蒜蓉包热辣辣,外脆内软。肥豆儿酱原来系面豉酱,攞嚟炒芥兰几新颖特别😙 不得不提既泰象梳打水永远都咁好饮,平时唔饮有气饮品既我都成杯饮哂😊😋-总括而言,菜式独特,口味fusion,上碟够精致,份量极多,性价比颇高,大热天时食下啲新鲜开胃泰菜都系一个唔错既选择👍
去波鞋街买完波鞋食好西…
叫左 二人套餐 HKD$498
☆ 咸蛋黄青木瓜沙律
☆ 大虾冬荫公(小)
☆ 天多尼烤鸡 · 斑兰青咖哩
☆ 金不换卜卜蚬