2025-07-21
酸辣無骨鳳爪酸酸辣辣好開胃,鳳爪食落無骨好方便,口感爽脆,味道唔會太刺激。魚子醬紅磚豆腐豆腐滑到不得了,外面脆卜卜,上面嘅魚子醬加咗啲咸香,兩樣夾埋幾有層次,口感同味道都好新鮮。泰式青醬鮑魚鮑魚爽身彈牙,青醬香味突出,有少少辣,幾醒胃,鮑魚一啲都唔韌,咬落去非常軟熟。蟹肉海鮮羹羹夠濃稠,蟹肉同海鮮份量足,味道鮮甜,唔會太鹹,飲一啖暖晒胃,食落幾舒服。泰式青醬生蝦生蝦新鮮,青醬味道突出,酸辣度啱啱好,啖啖都好爽。香茅雞翼雞翼燒得啱啱好,外皮十分脆,肉質嫩滑,咬落去有陣陣香茅味,感覺好清新。調味夠入味但唔會太鹹,每啖都食到雞肉同香茅嘅香氣。炭燒豬頸肉沙律豬頸肉燒得啱啱好,肥瘦適中,沙律新鮮爽口,醬汁開胃,成碟色香味俱全。馬拉盞炒椰菜蒜香濃郁,椰菜入味,鹹香適中,少少辣辣地,好食!即烤沙嗲串(牛/雞)新鮮即烤,牛肉同雞肉都好嫩滑,外層微焦,沙嗲醬香濃仲有花生碎,唔會太甜或者太膩。牛同雞各有特色,牛肉較有嚼勁,雞肉就滑溜啲。金不換肉碎生菜包肉碎炒得夠香,金不換味道特別,生菜包住一齊食夠清新,唔會膩,幾有層次感。泰式蝦多士非常鮮甜新鮮,肉質爽口彈牙!麥皮金沙原隻蝦球蝦球外層炸得金黃香脆,咬落去蝦
酸辣無骨鳳爪
魚子醬紅磚豆腐
泰式青醬鮑魚
蟹肉海鮮羹
泰式青醬生蝦
生蝦新鮮,青醬味道突出,酸辣度啱啱好,啖啖都好爽。
香茅雞翼
炭燒豬頸肉沙律
馬拉盞炒椰菜
蒜香濃郁,椰菜入味,鹹香適中,少少辣辣地,好食!
即烤沙嗲串(牛/雞)
金不換肉碎生菜包
泰式蝦多士
非常鮮甜新鮮,肉質爽口彈牙!
麥皮金沙原隻蝦球
蝦球外層炸得金黃香脆,咬落去蝦肉爽口彈牙,食到啖啖鮮味。金沙鹹蛋黃味濃郁,包住蝦球好香口。加埋脆脆嘅麥皮,口感層次豐富,唔會太油膩。
黑糖椰子雪糕
雪糕香滑,椰子味濃,黑糖加咗啲甜香,唔會太甜,仲有桃膠,食完有驚喜,幾消暑。