5天前
之前響出邊路過見到呢度間酒吧已經覺得呢間餐廳好靚,今次入嚟入邊食嘢發現入邊嘅佈置都勁多打卡位,仲要有private 房,可以以一家人包房食飯都可以呢度嘅Menu都幾多選擇,尤其因為佢係酒吧,所以嘢飲選擇都特別多,同埋有唔同嘅小食,真係花多眼亂,如果有選擇困難症嘅,可以揀佢有特別標誌嘅招牌菜式,今次同朋友黎dinner,都揀多咗幾款小食試吓泰式小食薈萃(2人份量)$188小食Platter可以揀2/4人份量,每樣都可以揀4款小食,我地就揀左香茅雞翼,泰式蝦多士,紅磚豆腐同埋香辣脆蝦片,蝦片記得意有啲泰式香料味,豆腐外脆內嫩,不過食嘅時候記得小心辣口炭燒沙嗲手工雞串 $98見到佢限量供應咁巴閉,梗係要試吓啦,又真係幾嫩滑,燒得幾好食,基本上去泰國餐廳都必點嘅菜式泰式椰子鮮雞湯 $268食泰國嘢當然唔少得飲返個湯先啦,超級甜嘅湯,見到原隻鮮雞件,又有超多椰子肉,好足料嘅湯酒香火焰骨 $228本身想試火山骨,不過原來需提前2天預訂,下次想食嘅朋友仔記得要預訂啦,不過都有另一個版本,都幾大份,心諗如果真係揀咗釜山骨應該夠一圍枱人食,着晒火打卡一流,軟腍腍嘅豬肉骨,偏辣,唔食得辣嘅朋友仔要注意一下
泰式小食薈萃(2人份量)$188
炭燒沙嗲手工雞串 $98
泰式椰子鮮雞湯 $268
酒香火焰骨 $228
泰胡椒和牛炒糯米河$228
呢個好似一個升級泰版嘅乾炒牛河,煙煙韌韌嘅河粉配搭和牛, 十分惹味
黑糖椰子雪糕
換返個椰殼就好似響泰國船上面食嘅椰子雪糕一樣,食完呢餐都有啲想去泰國添
下次可以試吓唔係dinner 黎呢到飲野應該都幾好feel