2018-05-20 97 浏览
雖然成日去九龍城開餐,但每次路經都無留意呢間倪姐,可能夾起小店同樂口福中間嘅佢,門面比較唔起眼啦~所以今次試新嘢!估唔到都幾有驚喜,下次食泰國嘢一定再嚟!極度迷戀冬蔭公湯嘅我,加埋對河粉情有獨鍾嘅老公,得出咗叫碗冬蔭公湯河嘅結論,放棄咗呢度馳名船河!但呢碗$60嘅粉真係抵到不得了,嚟到時見咁大碗真係嚇一跳,都知呢次弊啦~實食唔晒~份量係兩個人係唔會食得晒㗎~湯亦足料夠香辣,4個人食都不為過呀~啲河粉仲係粗條片狀,呢個做法就真係泰國街邊檔嘅方法啦~夠正宗!芒果沙冰好好好大杯呀~仲好好飲添,絕唔會得死甜,good~飲完透心涼呀~獅奄隻隻開晒,唔太多血水,鮮甜!好喜歡呢個拼盤,幾款都各具特色,質素極高!春卷一啲都唔hea,足料非常~蝦餅亦夠彈牙,好滿足~燒烤叫咗司華力腸同雞翼,隻雞翼非常大隻,肉地豐厚,絕非浪得虛名~呢個香蕉蒲餅唔係度度有㗎~呢個做法係特別滋味~可愛嘅蒜蓉包,唔係一片片咁少事,係一個小bun唾,呢餐真係對老闆加晒分,無縮骨,抵讚!下次再嚟幫趁啦喂~

獅奄隻隻開晒,唔太多血水,鮮甜!

好喜歡呢個拼盤,幾款都各具特色,質素極高!

春卷一啲都唔hea,足料非常~蝦餅亦夠彈牙,好滿足~

呢個香蕉蒲餅唔係度度有㗎~呢個做法係特別滋味~