2018-12-27
今日又同朋友捐窿捐啦揾好野食,最後就決定食呢間日式串燒!未入餐廳就見到大大個啤酒機,就知道係一個可以小酌兩杯嘅地方啦。餐廳裝修有啲似日本嘅居酒屋,仲有個小小嘅吧枱。關東煮呢度嘅關東煮唔係一般食開嘅熱食,反而係以涼拌嘅形式煮,蘿蔔幾清甜,係一個唔錯嘅前菜之選。牛油蒜蓉金菇串燒必點菜之一,份量都幾多,金菇吸哂牛油同蒜蓉嘅香,夠入味。沙嗲醬燒賣燒賣燒到外脆內軟,再加一層沙嗲醬就更香口。鵝肝多士係串燒店少見啲嘅菜色,份量雖然唔多,但勝在夠新鮮,鵝肝冇膻味,鵝肝嘅油脂同香脆嘅多士好match !雞腎串 玉子燒串燒配上咗泰式風味嘅醬汁,酸酸辣辣,都幾開胃。雞腎爽口;微甜嘅玉子燒加埋醬汁,食落就更多層次。燒貴妃蚌貴妃蚌大大隻,冇沙,加埋大量香蔥香蒜調味,識食一定食粉絲,吸哂啲鮮味。鹽燒秋葵就算食串燒,點都叫返啲蔬菜先感覺健康啲,秋葵唔會燒到好乾,啱啱好。
今日又同朋友捐窿捐啦揾好野食,最後就決定食呢間日式串燒!
餐廳裝修有啲似日本嘅居酒屋,仲有個小小嘅吧枱。
關東煮
牛油蒜蓉金菇
沙嗲醬燒賣
燒賣燒到外脆內軟,再加一層沙嗲醬就更香口。
鵝肝多士
雞腎串 玉子燒