2009-12-28
上年同公司Annual Dinner 撞了期, 今年, 百忙中, 點都要抽一抽身, 出席呢個開字頭派對. 不過Party前一星期實在太忙, 毫無準備之下, 沒有準備當日Dress code, 實在不好意思......基本上等罰........是晚一團35人, 把整個場地擠得滿滿的. 地方小, 但就係因為地方細, 人迫迫, 而感覺到份外的熱鬧. 場面有點混亂, 完全是因為我們人多而已. 汽水任飲, 野食就由店方提供, 係味道方面, 總算是咁上下. 不過, 係包場服務上, 唐三樓, 始終有待改善.以前都黎過幾次, 食物水準不錯, 環境, 有點artist, 有漫畫, 有Board game, 唐三樓, 有少少屋企game room 既感覺. 不過是日擠滿人, 呢種感覺完全冇哂. 而且我們有我們在Party 開心, 他們有他們的呆站, 呆坐.....以前都去過另一家樓上cafe的包場party, 那店主店員係開心地, 亦少少involve咁....一齊Party......絕對不是托住腮, 目光呆滯地.....如果店方有人involve一下, 又幫得手, 當然更開心.食物方面, 搞Party
食物方面, 搞Party 同 平日上黎食, 當然確不同, 大大盆的沙律意粉, 同炸點, 擺設得好精美, 上菜慢, 可見得出他們用心做到最靚先出街, 慢工嘛, 當然細作精美啦. 味道就一般啦, 而且因為上菜慢, 人又多.....一盆野到....各人像搶食般, 一窩蜂的去搶......假如食物出早一點, 或是一次過上哂所有野, 排好讓大家有秩序去排隊攞野食...就Perfect了. 出了兩三味, 隔一會再出兩三味.....再隔一會再出.......也許廚房太細, 而且要兼顧兩個Party, 難怪佢慢既......不過, 應該有些食物可以預先做, 一上就上, 唔駛等了一樣又等第二樣.
總結個Party是開心的, 眾人的歡笑彌補了服務上的不足. 在此補祝大家, 聖誕快樂.