2022-05-15
喺荃灣買完餸,路過見到大大的麵包櫃,展示的麵包又大又精美,原來係呢間冰室嘅一部分,剛啱行到個肚又打鼓,一於就入去擦番餐!就係呢個麵包櫃,吸引了我哋嘅眼球入到去,滿滿的懷舊feel !餐牌上的食物都充滿懷舊感!煎蛋厚切午餐肉菠蘿包配上雪糕紅豆冰,一絕👍燶邊雞蛋煎得香口,午餐肉又唔會好老,夾在脆皮菠蘿包中同食,場景即刻回到舊時!招牌豬扒包豬扒外脆內嫩,生菜又爽又脆,配上鬆軟麵包,好味飽肚又滿足生炸雞脾沙律,大大隻左脾,炸得外皮酥脆、內裏鮮嫩有肉汁,很久沒有食過咁高質素嘅生炸雞脾啦!紅豆冰我要了多奶,水吧大哥也毫不吝嗇,濃濃的花奶香,令杯豆冰更添醇厚,而且紅豆煮得起沙又入味,入口即化又夠甜,兒時味道返哂嚟!佢哋杯‘乒乓波黑糖咖啡’,竟然係用即磨咖啡做底,非常香濃,再配上兩球黑糖咖啡冰,就溶於咖啡內,都不會溝淡原本的咖啡味😋餐牌之中仲推介幾款用丹麥多士做嘅三文治,不過今日太飽了,下個禮拜再嚟試吓!
就係呢個麵包櫃,吸引了我哋嘅眼球
入到去,滿滿的懷舊feel !
餐牌上的食物都充滿懷舊感!
餐蛋脆皮菠蘿包
煎蛋厚切午餐肉菠蘿包配上雪糕紅豆冰,一絕👍
特式豬扒包
特色豬扒包
豬扒外脆內嫩,生菜又爽又脆,配上鬆軟麵包,好味飽肚又滿足
生炸雞髀配雜果沙律
雪糕紅豆冰