2023-11-01
ODELICE!系荃灣呢邊食brunch嘅好選擇,最鐘意佢悠閑浪漫嘅環境同埋具有法國特色嘅風味,如果揀室外位置仲可以望住汀九橋景致,氣氛十分悠閑。而室內裝修就非常有品味,湖水藍主色調配搭珍珠白波波燈,走法式優雅風格。ODELICE! 轉咗新MENU,我哋揀咗龍蝦意粉、法國油封鴨腿,會跟埋餐湯或飲品,另外都仲可以另加小食、甜品、飲品,每款唔同價錢,最平95蚊起就有得食。非常欣賞佢個set湯,認真好高質,今日呢款系紅菜頭忌廉湯,估唔到紅菜頭味勁突出,口水感綿密。我哋嗌咗龍蝦意粉,賣相實在太吸引啦,有成半隻龍蝦,龍蝦肉質鮮甜扎實,蟹鉗勁大隻,啖啖肉又容易起肉。龍蝦有膏,非常邪惡。意粉掛汁,配有好多青口、蝦仁、蕃茄汁夠晒惹味。法國油封鴨腿鴨腿外皮香脆配有薯蓉,鴨腿啖啖肉,法式油封烹調令到鴨肉質好冧又入味,而且口感好嫩滑。最後甜品係Crème brûlée,充滿法式特色,面層焦糖好脆,內層口感綿密,呈現淺咖啡色,甜咗少少不過非常好味!📍Odelice! (海之戀商場)荃灣大河道100號海之戀商場1樓1002號舖
法國油封鴨腿
📍Odelice! (海之戀商場)
荃灣大河道100號海之戀商場1樓1002號舖