2020-09-20
放假同朋友試新餐廳搵到寶!呢間油麻地餐廳真係平靚正,餐廳位於23層,而大部份座位都係窗邊位,落地玻璃可以飽覽高樓街景,夜晚近黃昏黎食應該更正;餐廳服務高質貼心,加水、落order等細節份做得好好!今次我同朋友叫左兩個lunch set,包主食同一杯熱飲,可以另外加錢要埋餐湯、沙律同甜品等 呢度上既麵包明顯新鮮烘熱過,非常鬆軟,加埋creamy 既牛油好香口,有驚喜 ;Greek Salad 份量剛好,用料豐富,有三色椒、紫洋蔥同紫椰菜等,仲有我最愛既芝士粒提昇整體層次 第一個set 要左煙鴨胸伴菠菜忌廉扁意粉($98),整體重奶味、很香,非常滑溜creamy幼滑,菠菜忌廉味道濃郁,而微微煙燻過既鴨胸肉口感滑嫩多汁,粗身意粉口感偏向煙韌,掛汁程度高,咁平平冇奇既忌廉意粉都煮得咁有水準,必試! 另一個set 要左香烤芝士parma ham 三文魚扒伴百香里汁($198) 食落鹹香味十足,三文魚煎得香口,肉質偏淋,味道較淡,所以一定要連埋味道偏咸既火腿一齊食最完美;配菜豐富而薯蓉香滑鬆軟,幼滑如絲,令人回味無窮 最後上既甜品係三粒不會太膩既迷小泡芺,為呢餐畫上完美句號
最後上既甜品係三粒不會太膩既迷小泡芺,為呢餐畫上完美句號