2022-07-05 14 浏览
以優質食材料,特色湯底作招徠既手工火鍋店,當然係要黎試試啦!本身好鍾意食海鮮既我一於就叫左個火焰沙白蟹鍋($328)蟹鍋既份量都幾多,而店員會親自處理呢個蟹鍋,首先會先炒一炒蟹同蜆,之後加少少酒再點火,當下個一刻蜆同蟹既解香味立即撲鼻而來,就聞到既香味已經吸引到我之後店員就加入濃湯,仲會問一問我地食唔食芫茜同埋芹菜,之後先會加入湯內海鮮煲滾左當然立即試飲,鮮甜帶有少少海鮮既咸味恰到好處,齊飲湯既話味道係有少許咸味,但用黎打邊爐就相當適合蜆肉肥厚飽滿,味道非常甜,但一定要盡快食用,因為滾多一陣蜆肉就會變得好老花蟹鮮味十足,蟹肉唔算多,但勝在夠新解味道夠濃,令到個湯昇華左一個Level我地仲叫左招牌牛肉拼盤($388)、手打鹹蛋黃蝦丸($52)、手打墨魚滑($98)、自家製黑松露蟹肉餃($68)、皇帝菜($68)同埋炸枝竹($38),飲品就叫左一榨荔枝梳打。招牌牛肉拼盤包括有手切牛、安格斯牛肉、牛舌、牛胸爽、牛心椗同埋牛柳粒。每一種都好味,但我自己就最鍾意食手切牛同埋牛胸爽,牛胸爽滿滿既爽脆脂肪,食落牛味勁濃好吸引。另外自家製黑松露蟹肉餃真係必點,呢個水餃既外皮有煙韌既口感,唔會內口立即溶
本身好鍾意食海鮮既我一於就叫左個火焰沙白蟹鍋($328)

另外自家製黑松露蟹肉餃真係必點,呢個水餃既外皮有煙韌既口感,唔會內口立即溶哂,而且內裏有D香菇粒食落特別有咬口,好特別。

手打鹹蛋黃蝦丸外面彈牙入面香濃鹹蛋黃,亦都係幾特別既味道,只係蝦丸較為細粒,覺得份量可以多返少少。