2023-08-28
好耐冇入嚟沙田😬都唔知原來沙田新城市廣場多咗唔少新餐廳😆呢日我同朋友就嚟咗呢間門口鮮橙色,勁有Modern style嘅西餐廳🤣見到好多人都係為咗佢個疏乎厘pancake而去,我哋都唔執輸啦😝🌟𝐒𝐞𝐚 𝐔𝐫𝐜𝐡𝐢𝐧 & 𝐒𝐜𝐚𝐥𝐥𝐨𝐩 𝐋𝐢𝐧𝐠𝐮𝐢𝐧𝐞 $𝟏𝟕𝟖意粉好大碟😛食落意粉夠煙韌,而且好creamy😋上面有兩粒香煎帶子同海膽,帶子味道鮮甜,但海膽就有啲腥😳有點可惜~🌟𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐑𝐨𝐮𝐥𝐚𝐝𝐞 𝐰/ 𝐌𝐚𝐬𝐡𝐞𝐝 𝐏𝐨𝐭𝐚𝐭𝐨 $𝟏𝟔𝟖呢個係lunch先有嘅法式蘑菇雞肉卷~食落蘑菇味幾香,但雞肉就有啲乾😳但好欣賞佢嘅薯蓉做得好滑好creamy,而且有奶香☺️🌟𝐄𝐚𝐫𝐥 𝐆𝐫𝐞𝐲 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞 $𝟏𝟐𝟓高質嘅pancake!! 上枱大大份,而且超級動L😝上面淋滿伯爵茶醬,食落好香伯爵茶味,而且pancake好有空氣感,係入口即溶嘅感覺🤤🌟𝐂𝐚𝐩𝐩𝐮𝐜𝐢𝐧𝐨☕️ (+$𝟏𝟎)🌟𝐈𝐧𝐟𝐮𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐃𝐞𝐭𝐨𝐱🫖 $𝟓𝟐幾特別嘅排毒茶😗😂飲落係淡淡嘅莓味,幾refreshing😀
🌟𝐄𝐚𝐫𝐥 𝐆𝐫𝐞𝐲 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞 $𝟏𝟐𝟓
🌟𝐂𝐚𝐩𝐩𝐮𝐜𝐢𝐧𝐨☕️ (+$𝟏𝟎)
🌟𝐈𝐧𝐟𝐮𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐃𝐞𝐭𝐨𝐱🫖 $𝟓𝟐