2023-02-08
拉麵癮起喺沙田citylink搵到呢間,地鐵站A2一出上2層電梯就見到。今日勁肚餓,決定唔諗太多直接嗌個2人餐😛麵有得揀軟硬度幾好~呢到食物上枱都勁有效率,坐咗9成滿,10分鐘內都上齊嘢食👍🏻👨🏻🍳🤳🏻黑麻油豚骨拉麵 ❤️🔥黑麻油好香,會上癮嘅味道\(//∇//)\ 我揀咗偏軟嘅麵質,一片大豚肉同埋半隻溏心蛋🥚,另外自己落咗啲芝麻令個麵有啲香味✨ 無論邊間都支持大家試拉麵加醋‼️ 我食咗1/4就開始係咁加,個麵本身都重口味,加醋做酸酸地個湯底會有層次啲同埋都好解膩~ 👨🏻🍳🤳🏻香辣豚骨拉麵 👦🏻揀咗正常麵質,食落係硬身啲~ 都係配一塊大豚肉同溏心蛋,個辣幾好食,👦🏻形容個辣入口會爽咗一陣,但唔會stay好耐搞到大家感覺好膩,應該係日式辣同中菜辣嘅分別🤣 佢佢試咗加醋然後話有驚喜😛✨✨👨🏻🍳🤳🏻自家制煎餃子皮薄多餡嘅餃子,煎得岩岩好,店員會拎埋醬油俾你配~👨🏻🍳🤳🏻炸雞炸雞好脆口,有個檸檬可以解膩👨🏻🍳罐裝檸檬茶 & 可樂計埋加一$200左右,算係本地正常偏平嘅拉麵店,一碗大約$75-$100 都ok,而且味道都唔錯~係沙田區朋友日常之選😛✨
👨🏻🍳🤳🏻黑麻油豚骨拉麵 ❤️🔥
👨🏻🍳🤳🏻香辣豚骨拉麵
👨🏻🍳🤳🏻自家制煎餃子
皮薄多餡嘅餃子,煎得岩岩好,店員會拎埋醬油俾你配~
👨🏻🍳🤳🏻炸雞
炸雞好脆口,有個檸檬可以解膩
👨🏻🍳罐裝檸檬茶 & 可樂