2015-05-18
2040 浏览
2014.12.13今日屋企人幫我同男朋友慶祝生日因為預早book咗位, 所以去到cfm完booking, 服務生就帶我哋4人入座。我地坐窗口邊的4人位, 所以自成一閣, 坐得幾舒服。由於我哋下午食咗tea, 所以晌未肚餓嘅情況下叫咗唔係好多嘢食。四款剌身凍番茄天婦羅鰻魚炒飯吉列蝦帶子壽司卷味噌燒帶子甜品(免費)剌身好厚、好新鮮、彈牙, 好好咬口, 唔會有腥味。凍番茄普普通通, 配埋酸酸甜甜胡麻醬, 好開胃。媽咪鍾意食!鰻魚炒飯炒得唔錯, 唔會太乾或太濕, 好香, 而且都足料。天婦羅哩個麻麻地, 太油。吉列蝦帶子壽司卷帶子鮮, 吉列蝦都唔錯, 壽司卷上面灑咗一d脆卜卜嘅嘢(其實我唔知係咩 ), 整體幾好食架!味噌燒帶子哩個好好味! 帶子夠大隻, 隻爽口, 味噌醬甜甜咸咸咁, 燒得好香, 不過就咸咗少少, 但都好好食!芒果椰奶凍(免費)實情我係唔知佢個名, 只係要味道幫佢命名 芒果汁酸酸甜甜, 剛好清取飯後嘅油膩感下面嘅椰奶凍, 清清地, 都幾香, 唔太甜, 不錯!
今日屋企人幫我同男朋友慶祝生日
我地坐窗口邊的4人位, 所以自成一閣, 坐得幾舒服。
四款剌身
凍番茄
天婦羅
鰻魚炒飯
吉列蝦帶子壽司卷
味噌燒帶子
甜品(免費)
剌身
好厚、好新鮮、彈牙, 好好咬口, 唔會有腥味。
普普通通, 配埋酸酸甜甜胡麻醬, 好開胃。媽咪鍾意食!
炒得唔錯, 唔會太乾或太濕, 好香, 而且都足料。
哩個麻麻地, 太油。
實情我係唔知佢個名, 只係要味道幫佢命名
芒果汁酸酸甜甜, 剛好清取飯後嘅油膩感
下面嘅椰奶凍, 清清地, 都幾香, 唔太甜, 不錯!
题外话/补充资料:
晚飯期間發覺門口好多人等緊位, 所以最好預早book位。
相比起沙田新城市, 哩一帶比較易搵食, 而且大部份水準都幾唔錯。