2023-04-27
永年我食過好多次,沙田呢間分店第一次來食,呢間永年好大間架,座位與座位之間都超闊落,座得好舒服,呢到重要落地玻璃設計望街境,估唔到食車仔麵都有噤舒服嘅環境👍🏻我今次都係來食我至愛嘅車仔麵😋揀左流心蛋,雞翼尖,豬手,酸齊,牛腩,冬菇清湯米線,我來襯永年一定會order酸齊,因為好食之餘,平時食車仔麵真係好少見有得叫,另外推介大家必點豬手👍🏻炆得夠淋入晒味,女仔食多啲豬手好架補足骨膠原朋友叫左撈麵,芝士腸,魚蛋,豬腸,魷魚,豬手,永年大辣汁,我地大家交換啲餸來食😋呢到啲豬腸都係必叫之選👍🏻❤️洗得好乾淨無異味,夠淋夠粉,魚蛋都係必叫,有成6粒噤多,重要係陳皮魚蛋,入口有啖啖嘅陳皮味🤤勁正,如果唔夠辣,你地可以叫侍應加辣,佢地會成碟辣椒醬比你,佢地特製嘅辣真係出面食唔到,我平時一食辣就會咳,但呢到食又唔會,重辣得好過癮,唔會辣到你唔想再食,係連我呢種唔食辣嘅人都會想不停點餸來食😂講真冇吹水,唔食辣嘅朋友,我超級推薦你地試吓,包你地一試上癮樽仔奶茶都係必叫👍🏻茶同奶嘅比例教得好好,唔加冰嘅好處係唔會飲飲下越飲越淡,啲奶茶一早雪凍左👍🏻又唔會太甜,奶茶控必試之選