午餐想揾个地方,舒舒服服坐2小时,近近地揾到呢间好似唔错。工厂大厦尼讲餐厅装条舒服,厕所干净!服务都几周到,一直提醒我汤+沙律吧要收,一直叫我先拎定多啲再慢慢食。不过我2:30过晒office lunch hour,全场得我同另一枱快食完的女生,无几耐得返我坐系到都几唔好意思 🤣 不过位几nice的叔叔侍应话佢地都有做tea time,所以我都无阻住佢地落场,叫我慢慢食 👍🏻👍🏻原本睇食评,想食猪脾点知无,老板娘话午餐每周换一次餐牌,最后点了黑椒汁烩猪手。猪手烩到几林下,黑椒汁都几惹味 😆 唔系大家乐个啲咁行货的汁,对唔食辣的我来说,都几辣.. 我本身较爱有口感烟un的猪手皮,呢款烩到咁林而我又一个人食的情况下,最后我系觉得太腻食唔晒!不过伴碟的露荀和薯蓉几好味。反而沙津吧我觉得好好味 😋 怕唔够饱的话,佢有薯仔沙律可以食到饱,仲有个鸡肉酸酸甜甜几惹味。不过我至爱他的南瓜沙津!仲有少少水果,火龙果都几好味,清清地可以解下腻。沙津吧仲有汤和面包,蘑菇汤好浓,唔系普通西餐厅的红/白汤,当然呢间的lunch set本身都唔系平,汤配脆脆的面包粒好好味,不过我无影相。Lunch set包沙律吧

沙律吧

Lunch set包沙律吧和餐饮,餐饮我拣了冻咖啡,应该系即磨的。因为我前一日刚好试左Starbuck个新咖啡珠珠星冰乐!杯冻咖啡同starbuck的咖啡珠珠一样味,都系浓到我觉得有啲酸 😆😆
2019-07-17
沙律吧