2023-03-10 581 浏览
首先等候時間非常快捷,基本上唔需要等候,一入到餐廳服務員就主動過嚟推介當日餐牌上有咩食物推介 之後再介紹埋 salad bar俾我沙律吧提供左唔同嘅選擇俾我 價錢亦都相當合理 可以無限refill 今日午餐嘅主菜,首先份量非常足夠 味道亦都相當唔錯 就算店舖,有好多客人 但係服務員都提供到優質同快捷嘅服務 飲品方面 見到咖啡係用即磨咖啡 非常之唔錯 餐廳環境亦都非常適合我同女朋友兩個 環境好清靜 最後就係主廚有主動出嚟問我食物質素 睇得出廚師非常有心希望客人滿意
今日午餐嘅主菜,首先份量非常足夠 味道亦都相當唔錯
就算店舖,有好多客人 但係服務員都提供到優質同快捷嘅服務
飲品方面 見到咖啡係用即磨咖啡 非常之唔錯
餐廳環境亦都非常適合我同女朋友兩個 環境好清靜
2023-02-06 660 浏览
我地60人包場,每位收$220。根本做唔到平時質數,甚至乎呃錢。收貴價給極平價食材!由沙律講起,梨沒有味,蕃茄硬,質素極差。到主菜,我地有5款主菜,無一樣合格。牛話3成,結果全熟。7成變3成。豬薄過紙又冇味,羊係超級肥羊, 帶子煎到燶曬。( 最慘係現場即刻同佢講, 仲要唔承認, 話來貨問題)來貨唔係自己控制嗎?凍飲冰溶晒,熱飲食左1.5鐘先上。service極差,人手極度不足, 根本冇service 可言!甜品是燉蛋布甸, 上面糖未溶, 口感非常"鞋".既然冇能力接60人event, 應該老實講,夾硬接,結果一塌糊塗。又唔收咭(以前收),好彩我落訂前問一問,如果唔係何來有這麼多現金帶上去!事後同佢反映, 完全已讀不回, 這是應有服務態度嗎?
由沙律講起,梨沒有味,蕃茄硬,質素極差。
到主菜,我地有5款主菜,無一樣合格。
牛話3成,結果全熟。7成變3成。
甜品是燉蛋布甸, 上面糖未溶, 口感非常"鞋".
事後同佢反映, 完全已讀不回, 這是應有服務態度嗎?
2023-02-03
2023-01-10 716 浏览
工廠大廈內的餐廳,地點非常隱密,首先裝修相當一般,冇鋪地板,一般工廠大廈的水泥地。但是真正出事的,是那木櫈,坐久了一點,屁股便痛。好硬的木櫈,坐得人唔舒服。不合理的價錢,這裡的lunch set普遍是$168-$198. 附近賣$45-$55的海南雞飯,這裡賣$178。自助沙律bar, 是加分的地方,比你任食,但即使加了這個,我也不認為lunch set值這個價錢。主菜雞卷,幸好有沙律任食,不然沒可能夠飽。這雞卷外脆內嫩,味道相當好,為餐廳加了不少分數,但這份量….平均$174 一個lunch set, 食物不是差,只是這類食物,這地區,這硬櫈配上這價錢,便出事了。個人認為這質素應該在$70內。
但是真正出事的,是那木櫈,坐久了一點,屁股便痛。

好硬的木櫈,坐得人唔舒服。

自助沙律

2022-09-28 1106 浏览
我一路睇開Youtuber片介紹的餐廳去食,睇左兩X婆幾年,見介紹就去食晏,點知貨不對辦,沙律款式很少,沒有片段主打介紹的Parma Ham,沒有蛋,沒有紅菜頭。 齋青瓜就係一碟沙律,齋蕃茄就係一碟沙律, 鷹嘴豆加粟米加腰豆就是一碟沙律,可惜變了未。老實講我第一次見到咁求其的沙律巴。我仲食左一片麵包比較乾硬但係脆的,同埋一碗湯。主菜質素都ok,牛柳有牛味但幾鞋下,幾細塊,甜品係一杯椰汁西米露,非常求其,我試左一啖都唔想食,因為唔想飲咁流的糖水。在工廠區平日食晏要190元埋單,不值得去。我在You Tube 片發表評論,發現被人隱藏了我的意見,所以先黎open rice講,原來Youtuber只容許讚賞聲,不接受批評,我都不會再相信呢個Youtuber 的介紹。我付圖為證明,大家可以知道他們的手法。自己諗下他們是否收了錢賣廣告,為何他們要將批評的觀眾滅聲?我本人不會再睇他們的影片。

2022-09-10 890 浏览
今日三人行,叫左兩份炭燒美國天然豬肉眼配芥末籽燒汁,味道唔錯,份量亦好夠,另一份香煎辣虎蝦配意大利天使麵,味道同埋餐湯一樣,欠缺驚喜,以為係原隻有殼嘅虎蝦,但係原來已經剝殼擺咗落個意粉入邊煮,另外個沙律吧可以任食,同埋餐湯餐包可以任食任飲,推介自家製蘋果醬,另外配咗一個creme brulee甜品,味道可以,細細杯幾好,同埋一杯餐飲
2022-07-30 882 浏览
第一次,純粹就腳。用OpenRice預約左。一星期前已經聯絡揀菜式,好好。仲會解答問題~當晚得我地一枱,心諗:冇俾訂金,如果我地唔黎咪白等?!真係講個信字!五道菜包括前菜、湯、小食、主菜、甜品。我同朋友揀嘅完全唔一樣,所以係十道菜,但全部都好好食!賣相都精緻。感受到餐廳嘅誠意。咁嘅價位好抵食,只係地點差少少。

第一次,純粹就腳。

大蝦西班牙蛋餅
差架配帶子
燒菠蘿雪糕
2022-07-29
大蝦西班牙蛋餅
差架配帶子
燒菠蘿雪糕
2022-06-14 1155 浏览
剛與同事在這餐廳午膳,地方寬敞,毫無壓迫感,裝橫企理清㓗,坐落好舒服。前菜生果沙律非常新鮮,是日耶菜花粟米湯忌廉味重,再加蒜蓉包,已經很滿足。以上三款前菜可以任添,大胃王一定滿意。主菜點了羊肉眼扒,多汁夠冧,配了薄荷醬,非常好食。雖然吃完前菜已飽了七成,但仍忍不住要吃完那份羊扒才肯收手。同事吃完主菜,還叫了一客淨生果走菜的沙律,非常識食。最後,上埋餐飲及點品,已經飽到想嘔。但是次用餐經驗,非常難忘,這間隱世餐廳無論環境及食物質素已是中上水平,值得再來光顧。

生果沙律
粟米耶菜花忌廉湯
羊肉眼扒
2022-06-13
生果沙律
粟米耶菜花忌廉湯
羊肉眼扒
今日同家人係附近覆診,經過附近就比呢間餐廳吸引左啦😚。佢lunch Menu📋都有好多選擇,同埋餐廳位置闊落,人流唔多,同家人都食得舒服😋。Lunch Set 包左餐湯🥣,沙律🥗,飲品☕️同甜品🍮。1️⃣炭燒紐西蘭羊西冷🐑🥩配薄荷汁佢嘅羊西冷超厚身😮,外皮炭燒味超香,仲要燒到剛剛收水又不至於好乾身🤤,每一啖咬落去啖啖肉汁😋,仲有少少羊羶味😙,配埋個薄荷汁,中和番羊羶味同肉嘅油膩感,成個感覺真好fresh 🍃。配菜仲有幼滑薯蓉🥔,勁creamy 呀🥰2️⃣炭燒美國天然豬架🐖🦴配芥末籽忌廉汁佢嘅豬架都好好大件😍,豬肉超嫩口,切落去肉汁慢慢滲出黎🤩,熟成度掌握得好好👍🏼,肉🍖同骨🦴可以完全分開,配埋芥末籽可以令到豬嘅味道更加豐富😚。3️⃣任食沙律🥗🥬🥒值得一讚係佢嘅沙律🥗包含左超多材料,生果🍊🍎🍐🍉超新鮮,唔似平時餐廳食嘅雪櫃沙律,佢仲有紅菜頭,勁健康呀🥰,同埋佢有辣芽菜😳,配埋沙律食就唔會只有甜味,味道更豐富!同埋想同添沙律時可以指定某部份生果配料🥳,切合你需要呀🤣其實個套餐仲有餐湯同甜品🍮,一樣咁高質,但食完先發覺唔記得影相🥲,唯有比多次機會自己再去食啦😙😙

1️⃣炭燒紐西蘭羊西冷🐑🥩配薄荷汁

2️⃣炭燒美國天然豬架🐖🦴配芥末籽忌廉汁

3️⃣任食沙律🥗🥬🥒

2022-01-06
2021-12-21 1260 浏览
An appointment for lunch was made a week ago. Because it is Xmas week, deposit (HK$100/pax) must be paid in advance.We reached at 12:30pm and left at after 2pm. Table for 6. 4 sets of lamp, 1 set pork rack and 1 set clams. I ordered medium well of 3 sets n 1 medium. But when it was served, all 4 lamb sets were almost cooked in well done. The clams is in good tastes. And mine is pork rack, it's so-so. There are also desserts and drinks, but I forgot to take pictures because we had to return to th
We reached at 12:30pm and left at after 2pm. Table for 6. 4 sets of lamp, 1 set pork rack and 1 set clams. I ordered medium well of 3 sets n 1 medium. But when it was served, all 4 lamb sets were almost cooked in well done. The clams is in good tastes. And mine is pork rack, it's so-so. There are also desserts and drinks, but I forgot to take pictures because we had to return to the company ASAP. But the dessert is good!
The environment is pretty good. Service...maybe because it is the winter solstice, only 3 mature waiters really can't handle it. But with their hard work, I can still accept the problem of insufficient serving efficiency.
All in all, I will taste it one more time. But I'll not choose festivals, hope that the quality will be different in all aspects.
Grilled US Natural Pork Rack, Served with Pineapple Gravy
Soup of The Day - Pumpkin Soup
Salad
2021-12-21
Salad
2021-10-24 1653 浏览
已經唔係第一次幫襯,亦都介紹咗啲朋友幫襯,次次都讚不絕口。今次師生聚會亦係揀呢個地方,因為啲老師年紀都好大,希望搵個舒適啲嘅地方,果然無揀錯,不論老師同同學都好enjoy個環境,service同埋食物。我哋其中一位係食素嘅,廚師特別為佢做一個素餐,搞到側邊啲食肉獸都流晒口水。廚師本身喺私人會所做咗好多年,技術同質素肯定毋庸置疑,雖然位於工廠區,但餐廳嘅超班服務質素,簡直需要勁讚👍🏼以合理嘅價錢享用到超班嘅享受,真心推介
已經唔係第一次幫襯,亦都介紹咗啲朋友幫襯,次次都讚不絕口。

以合理嘅價錢享用到超班嘅享受,真心推介

2021-08-31 1756 浏览
隨意在網上找找特色午餐廳,早一天晚上才預約到訪,午餐前大約兩小時會致電覆覆確定訂枱!駕車前往,平日在工廠區找車場有點困難,準時前往進內是第三組客人。店員很有禮貌帶往入座,餐廳裝修雖然簡單,但也坐得舒服;我們各自點了份午餐,一份牛扒,另一份海南雞飯; 餐前有一大碟沙律,餐沙湯與鬆脆的蒜蓉法包,原來食完還可以添加,但是怕太飽沒有再encore了,兩款餐的味道不錯,但若牛扒的伴碟擺盤再花點心思更好!在openrice寫上生日月,有一個小小的甜品作生日祝福,總括來說,這間餐廳我還會列入我再訪之列呢!
南瓜餐湯
海南雞飯餐
餐前沙律
南瓜餐湯
海南雞飯餐
餐前沙律
2021-08-20 1171 浏览
放工約肌友晚飯,想靜靜地傾下計。之前已試過午餐,覺得不錯,於是預訂了晚餐。早幾日已sent餐單俾我地,可預先order sent dinner。同朋友傾下計,享受下美食,輕奢,但值得。
同朋友傾下計,享受下美食,輕奢,但值得。
2021-08-17
朋友生日慶生,亂打亂撞係Open Rice揾到呢間餐廳。可能因為疫情加上地點關係,所以晤多人。不過完全無影響餐廳嘅誠意,食物美味,配搭精美,味覺同視覺享受。餐廳職員亦有介紹食物來源,物有所值。有驚喜,推薦。我哋仲帶咗支酒去,開瓶費只係$45。我哋飲得盡興,傾得盡興。Confirm booking 時俾埋menu,可以預先order定食咩,用餐時晤洗等。因為連甜品共有5個course,職員好貼心會問我哋洗唔洗等一下先上main course.
餐廳職員亦有介紹食物來源,物有所值。
有驚喜,推薦。
2021-05-28
庆祝纪念
生日
2021-05-19 1713 浏览
約朋友平日食晚飯,叫左兩個Dinner Set。Dinner set 有5個courses,除左甜品外,每個course都有多款選擇,加埋一差唔多5百蚊/位。Starter - 夏威夷木瓜蝦沙律木瓜好大個好清甜,沙律份量好多,個汁酸酸甜甜,好開胃。Soup - 磨菇忌廉湯磨菇全都打成蓉,飲落有磨菇鮮味,勁好飲,蒜蓉包熱辣辣脆卜卜。Entree - 西班牙辣肉腸雜菌酥盒 / 香芒雞肉撻一咸一甜,個皮一厚一薄,兩個都好好食。Main - 同朋友分別叫左牛同魚。(1) 炭燒美國牛肉眼,烤香蒜,烤蔬菜,黑椒汁叫左5成熟,好大份,處理得好好,肉嫩多汁。(2) 香煎智利白鱈魚柳,焗芝士椰菜花,烤茄子,日本醬油汁煎得好香口,脆邊,個汁甜甜地,好正。Dessert  - 燒菠蘿配乳酪呢個都幾特別,係熱辣辣既原片菠蘿加乳酪。菠蘿好甜,用生果做甜品唔會好HEAVY。呢餐都食得幾開心,每道菜都好滿意,待應好熱情咁介紹d野食。我因為遲到,令朋友等左好耐,餐廳送左兩片蒜蓉包俾佢食住先,好貼心。晚餐有幾個COURSES,最好預充裕時間食,餐廳環境幾好,好啱同朋友慢慢食同傾偈。工廈黎講樓下大堂都幾光猛同企理,搭LI
約朋友平日食晚飯,叫左兩個Dinner Set。

Starter - 夏威夷木瓜蝦沙律
木瓜好大個好清甜,沙律份量好多,個汁酸酸甜甜,好開胃。

Soup - 磨菇忌廉湯

Entree - 西班牙辣肉腸雜菌酥盒 / 香芒雞肉撻
一咸一甜,個皮一厚一薄,兩個都好好食。

Main - 同朋友分別叫左牛同魚。
(1) 炭燒美國牛肉眼,烤香蒜,烤蔬菜,黑椒汁
叫左5成熟,好大份,處理得好好,肉嫩多汁。

(2) 香煎智利白鱈魚柳,焗芝士椰菜花,烤茄子,日本醬油汁
煎得好香口,脆邊,個汁甜甜地,好正。

Dessert  - 燒菠蘿配乳酪
呢個都幾特別,係熱辣辣既原片菠蘿加乳酪。
菠蘿好甜,用生果做甜品唔會好HEAVY。

呢餐都食得幾開心,每道菜都好滿意,待應好熱情咁介紹d野食。

工廈黎講樓下大堂都幾光猛同企理,搭LIFT上去一出就見到餐廳,好易搵。
2021-05-13
2021-03-18 1709 浏览
食物 好好 服務好好 坐得舒服牛肉眼比叉還要大每碟餸都飄來香味服務員都很用心 認真環境安靜 空間感足價錢範圍於 300-500之間好朋友傾計 拍拖 都好唔錯男士相信都夠食 我同朋友食很好開心希望你都食得開心Enjoy
食物 好好 服務好好 坐得舒服
牛肉眼比叉還要大