2015-04-23 2263 浏览
朝早10:56am見到SimplyLife已經開始排隊了.見等1x人左右,應我都有份入到吧,所以我地都照排呢 .其實前面都係around 1x人,但都用左成15mins先至入座,總係覺得呢間店係"製造人龍"feel!是日餐湯係甘荀湯➩很講求水準的老公都大讚好味道呢,不會太杰亦不會太水,真係食得出係廿荀blend出來的湯呢!牛肉burger➩又係很講求水準的老公繼續可大讚好味呢!牛肉很juicy而且不un呢囝囝的忌廉汁蜆肉手製濶條麵➩如果比大人食,我一定會話超好食!因為忌廉汁上係有黑松露味ga!! 只係略嫌麵感太硬,淋多少少比較好!但呢份係我囝囝食的!點解會有黑松露而又冇寫落menu度ga?如果囝囝唔食!我一定request退貨lor!!我的English Breakfast ➩ 很普通很普通的English Breakfast !以$118定$128的價錢,一點都不值回票價!全部都係普通貨呢!失望!同我樓下$58的all day breakfast一樣貨式!不過,呢間食肆要1.5hrs交枱,全無悠閒feel!而且張枱好細,我地4個人叫3人餐只係勉強擺得落!另外一點也不baby frie
朝早10:56am見到SimplyLife已經開始排隊了.
見等1x人左右,
應我都有份入到吧,
所以我地都照排呢 .

其實前面都係around 1x人,
但都用左成15mins先至入座,
總係覺得呢間店係"製造人龍"feel!

不過,呢間食肆要1.5hrs交枱,全無悠閒feel!
而且張枱好細,
我地4個人叫3人餐只係勉強擺得落!

另外一點也不baby friendly,
冇bb chair 亦冇bb餐具提供,
囝囝4y都仲ok,
最多今日要我出手餵吓佢! (因為全部玻璃餐具,張枱又細,生怕佢跌爛人地的玻璃餐具呢)但見到隔離枱的family 帶住個1y左右的小朋友黎lunch,
真係"哩咁hea"呢~~~

有時覺得食一餐lunch,比人限時限刻要我幾點交枱,
明知1.5hrs 一定會食得哂,
但就比佢咁樣講一講,即刻有壓力!
估唔到食個lunch都要有壓力呢~
不過其實佢知唔知咩叫"Cafe",
"Cafe"應比人悠閒咁坐吓飲吓咖啡並唔係叫人限時限刻走人!
2015-04-06