2023-02-11
Time Square前面就系有好多野食既登龍街,而登龍街有金朝陽中心二期亦有一間高級日本料理,環境充滿江戶風情🍁✿ 𝘽𝙪𝙗𝙗𝙡𝙚 𝙄𝙘𝙚 𝙏𝙚𝙖職員會用噴鎗噴波波喺ice tea上面,第一次系好快爆咗😂🫧跟住職員幫我地噴第二次泡泡就打到卡😆開頭以前叫得ice tea系檸檬茶🍋原來系蜜桃冰茶🍑蜜桃味微甜,清甜可口。✿ 空運刺身時令5點盛 $448時令刺身款式次次都吾同,今次安排比我地嘅系劍魚腩、炙燒鮪魚、帶子、中拖羅、大拖羅,炙燒鮪魚出面少食到,油脂豐富,有明顯被炙燒過嘅味道。其餘幾款都好新鮮。✿ 一瀧唐揚炸三瀨雞 $78黑色炸雞🍗真系第一次見💜系炸三瀨雞,外皮吾系脆卜卜戈種,裡面雞肉口感比一般炸雞結實。✿ 芝士吉列黑豚卷 $108吉列豬扒就食得多,應用喺日本菜原來都好正,仲有埋芝士🧀吉列豬扒脆卜卜,乾身吾油膩,加埋芝士更豐富。✿ A4宮崎和牛壽喜燒 $488宮崎和牛油脂多,分佈均勻,食落系勁淋,有入口即溶感😍🐮配以日本雞蛋🥚非常新鮮又match。
✿ 𝘽𝙪𝙗𝙗𝙡𝙚 𝙄𝙘𝙚 𝙏𝙚𝙖
✿ 空運刺身時令5點盛 $448