2017-06-24 778 浏览
食得西餐, 日本野多, 久唔久就想食番中菜, 今晚做完野同同事黎左呢間食中菜.門面光猛夠吸引, 感覺時尚, 分上下兩層, 坐位都幾多.翻開餐開好多選擇, 有D必食, 推介既公仔, 最有興趣係呢個脆炸牛坑腩, 牛腩肉質較多, 但食落都好軟嫩, 口感無起渣. 而且好濃郁既肉香味. 至於外皮夠香脆, 唔油膩, 炸粉唔算太厚. 呢個食法既牛腩都唔錯.扒柚皮又係手工菜, 柚皮厚大, 要用刀叉切開一舊舊, 切既時候已經感覺柚皮好軟腍, 入口果然軟腍又入味, 好香柚味但唔苦, 帶點點蝦子調味, 特別香.仲有燒腩仔叉燒雙拼, 叉燒係半肥瘦, 入口軟滑唔膩, 叉燒唔會太甜, 外面亦唔會太燶. 燒腩仔亦係一層肉一層脂肪, 入口亦係特別軟嫩, 肉味香唔會太咸, 個皮燒得好香脆, 咬落卜卜聲.
門面光猛夠吸引, 感覺時尚, 分上下兩層, 坐位都幾多.