餐厅: 鮨燐
资讯:

2023-06-20 54 浏览
尖沙咀出名多好食的餐廳和酒吧,今日出邊下大雨,於是決定去H Zentre Happy Hour完同好友係享受一下廚師發辦。餐廳主要用淺色木作為主題,旁邊是已清酒櫃作裝飾,很有傳統日本Tatami的感覺。門口入去是一條直路,再轉入去先睇到餐廳入面,私隱度很高,適合朋友聚會及包場作生日慶祝。針魚天婦羅.新鮮枝豆.赤水母青瓜絲淺嘗料理打開味蕾,食得好舒服嘅一道前菜😌剝皮魚.魚肝做醬.芽蔥.紫蘇花.玫瑰花瓣半煎半炸 連紫蘇花, 玫瑰花瓣都食得 剝皮魚脆卜卜赤貝.土佐醋赤貝大大又厚配土佐醋,好鮮甜千葉縣地金目鯛.手釣本身具有豐富的油脂,肉質豐厚細嫩,牽引出這條魚中貴族的魚油鮮香新鮮希靈魚超鮮甜嫩滑,完全沒有腥味,魚的油脂味在吞下後在口腔環繞。岩手縣米崎生蠔蠔身肉質飽滿creamy,師傅巧妙地配搭清新嘅青檸啫喱,after taste鮮味非常突出,味道達到完美平衡長崎縣•五島列島 拖羅特意炙燒 令油脂更充足 入口即化 富山灣百蝦壽司口味較清淡,蝦肉質彈牙,鮮甜,用醬油漬做法更加鮮甜北海道白魷魚壽司.烏魚子白魷魚好厚身岩鹽,清柚子,好清新合拍,夏天食啱晒新鮮北寄貝壽司赤身魚味濃 無筋 加埋沖繩菠蘿漬

針魚天婦羅.新鮮枝豆.赤水母青瓜絲
淺嘗料理打開味蕾,食得好舒服嘅一道前菜😌

剝皮魚.魚肝做醬.芽蔥.紫蘇花.玫瑰花瓣
半煎半炸 連紫蘇花, 玫瑰花瓣都食得 剝皮魚脆卜卜

赤貝.土佐醋
赤貝大大又厚配土佐醋,好鮮甜

千葉縣地金目鯛.手釣

新鮮希靈魚
超鮮甜嫩滑,完全沒有腥味,魚的油脂味在吞下後在口腔環繞。

岩手縣米崎生蠔

長崎縣•五島列島 拖羅
特意炙燒 令油脂更充足 入口即化

富山灣百蝦壽司
口味較清淡,蝦肉質彈牙,鮮甜,用醬油漬做法更加鮮甜

北海道白魷魚壽司.烏魚子
白魷魚好厚身岩鹽,清柚子,好清新合拍,夏天食啱晒

新鮮北寄貝壽司
赤身魚味濃 無筋 加埋沖繩菠蘿漬 好新鮮嘅感覺

北海道馬糞海膽壽司
未上枱已經流晒口水,脆脆紫菜包捲住食,多從口感甘甜,夠晒creamy

抹茶豆乳
呢個是廚師獨家炮製甜品,甜道剛剛好,以作美麗的結尾

師傅每一道菜都介紹得好詳細,來源地係邊 ,而且servers不斷refill 茶,work ethics 100%!
2023-06-16