第二次來 Chez Bistro,首次是食飯餐,今次老友和我食午餐, 為我慶祝生日。 很喜歡這裡充滿法式小店的優雅, 採了大郭部份的日光, 我十分建議來放慢吃個午餐, 肯定是另一種享受。 午餐仲要超經濟, 由 $78 起至百多元左右。 店員先奉上麵包盤,盤內有幾款不同麵包, 我選了提子法包,暖暖的麵包拎上手令人很warm , 再點小許黑醋和橄欖油 , 已經令人感到好幸福啦。 質感較稠的【南瓜湯】 忘記影相充滿南瓜的香甜 ,口感細滑,而且十分飽肚, 好好飲呀 主菜我地都選左【煎北海渡帶子意大利麵配 xo 醬忌廉汁】 $148 輕煎北海渡帶子, 超厚肉,香煎過令鮮味更出, 意粉 al dente ,用上XO 醬調味, 忌廉感不重,食落無咁濟。   店員都很  helpful 在繁忙的Lunch hour 都為我們在甜品上寫上生日字句, 很加窩心啊! 【心太軟】焗得好靚好香, 一切開朱古力醬如期望地流出來, 好香濃好好味。    House coffee

午餐仲要超經濟, 由 $78 起至百多元左右。

欖油 , 已經令人感到好幸福啦。

質感較稠的【南瓜湯】 忘記影相

充滿南瓜的香甜 ,口感細滑,而且十分飽肚, 好好飲呀

House coffee

2020-11-30