水準依然!!今日放工同同事出左東涌食飯,喺東涌嘅人一定唔會錯過樂天皇朝😎平時叫開外賣lunch嘅我今日去堂食😋係餐廳門口有一個十分開陽嘅廚房😍師傅係到即場整緊點心同小籠包等等🙌🏻 廚房十分整潔👍🏻而餐廳裏面就位置好闊落,仲有室外坐位!員工好友善咁介紹左幾樣菜式,雖然得2個人但我地最後叫左好多野🤭🤭——————--——————--——————--————⋙ 蝦仁酸辣湯 |一人份都幾多,辣度啱啱好,豆腐好滑筍絲又好脆👍🏻另外,黏稠度岩岩好,唔會太稀又唔會太濃!推☺️⋙川味小籠包|呢到最出名係八色小籠包!不過我地只得兩個人,之前有試過原味,所以叫左川味試😋幾特別同埋呢到嘅小籠包皮好出色!個皮薄得來又有少少煙韌,入邊有湯汁👍🏻👍🏻👍🏻✨⋙蘿蔔絲酥餅|每次必點❤️外皮鬆脆!入邊嘅蘿蔔絲餡好新鮮!好夠熱!👍🏻⋙ 蟹粉炒飯|我會形容呢個係一個蟹粉版嘅福建炒飯😍唔錯唔錯✨⋙宮廷驢打滾|好好食啊😍 糯米粉糰包裹豆沙餡,脹卜卜又軟糯!食起上嚟仲凍凍地!大推!😋⋙香煎豆沙窩餅|正!又熱又脆又多豆沙餡❤️⋙ 檸檬蘆薈桂花蜜|好fresh✨爽口嘅蘆薈配上檸檬清香同淡淡既桂花蜜,唔錯!我第一次試❤️⋙檸檬薏米水 & 杞子

——————--——————--——————--————

⋙香煎豆沙窩餅|正!又熱又脆又多豆沙餡❤️

⋙檸檬薏米水 & 杞子紅棗茶|野飲都唔馬虎👍🏻薏米有咬口,杞子紅棗好足料

⋙前菜|好想提一提呢個前菜,係餐廳自己滷嘅花生同栗子,大大粒,甜甜地,好味👍🏻我停唔到口😱
2022-09-06