2014-12-27
最近食左一間日本放題,唔係太需要等位,可能因為地方比較大,容納的人可以比較多,更重要的是,價錢合理而且食物的質素相當唔錯。 而且上菜速度好快,食放題最怕三件事: 1. 刺身有渣 2. 上菜速度極慢,食得一兩輪就夠晒鐘 3. 亂上分量,刺身特別少,熟食類特別多。 呢間完全唔會有呢d問題!收費同大部分放題差唔多飲品櫃任拿飲品特別的是有啤酒同奶油溝鮮奶,放題黎講比較少有呢兩樣野前菜任拎有中華沙律,八爪魚同埋辣味螺肉雀巢雪糕櫃,仲有d蛋糕仔一入座就上一個好大份的刺身拼盆,基本上係每一款刺身有少少,有帶子,北寄貝,象扙pon,希靈魚,原隻甜蝦,油甘魚,三文魚,赤貝肉,鮑片,魷魚,鯛魚柳,醋青魚,八爪魚最鐘意食甜蝦赤貝希靈魚帶子同北寄貝,完全無雪味得黎又彈牙又新鮮。其他普遍都唔錯p.s.頭盆刺身附有乾冰,好fancy 哈哈壽司黎講都好好食,最欣賞火灸壽司系列(汁燒三文魚同醬皇燒三文魚一級好食,鰻魚牛柳火灸都唔錯)而且壽司的款式好多,任均選擇!熟食類令人感動的是熟食係熱辣辣既,有時食完d刺身個胃覺得好寒,想食番d熱野,點知d 熟食1 d都唔熱真係扣晒分。大喜家的熟食,特別係串燒你會feel到佢係真
有中華沙律,八爪魚同埋辣味螺肉雀巢雪糕櫃,仲有d蛋糕仔
p.s.頭盆刺身附有乾冰,好fancy 哈哈
而且壽司的款式好多,任均選擇!
令人感動的是熟食係熱辣辣既,有時食完d刺身個胃覺得好寒,想食番d熱野,點知d 熟食1 d都唔熱真係扣晒分。大喜家的熟食,特別係串燒你會feel到佢係真係落左單先燒比你,太令人感動喇!
推介:
1. 燒菠蘿 燒完鎖實晒d汁,好甜好juicy
2.吉列炸蝦卷
3. 燒蕃薯 個皮好多蜜糖,燒到脆卜卜,好正。而且細細份唔會話太飽,做甜品都幾好
細細份好易入口,個湯清清地幾好欲,而且蘿蔔浸得好淋,有少少柚子味。
都幾辣,偏咸,但韓式辣醬既惹味會令你忍唔住食晒成碟XD 下酒菜首選!
题外话/补充资料:
免切餅費