2018-02-01
YEAHHHHH~~ 終於可以食1餐勁既生蠔啦.. 雖然天氣好凍, 但係都照食無誤HAHAHA!! 哩到本身係做到會起家既, 然後儲落左1班熟客就開左實店, 可想而知水準真係有番咁上下咖...今次我地4個人食, 所以TOTAL叫左2個SET, 總共有6種黎至愛爾蘭, 智利同法國既蠔.. 全部都真係好新鮮, 完全唔洗自己再加汁黎食, 原汁原味就已經好好食~~~ 除左蠔之外, 仲有其他貝殼類都好高水準, 其中車厘蜆係最正咖😆😆 因為係出面真係好少地方會有得食.. 而且自己都好難買到... 仲有就係不得不提下個法國膏蟹蓋, 係由2種膏溝出黎.. 口感豐富到不得了~~ 如果有片面包搽黎食就真係正啦🤪🤪.. 連D腳都係啖啖肉咖!!!!另外仲有幾份熟食既.. HAHA哩個廚師既手勢真係好唔錯.. 每道熟食都真係食到我地LAM LAM利呀.. 特別係鵝肝野菌意粉同龍蝦湯. 講左個意粉先, 個鵝肝好明顯係主角啦HAHA~~~ 蒜得好香呀, 外脆內軟, 入口即溶.. 真係冇得頂呀..... 而D意粉都好食呀, 個汁又教得好好.. 各有各既好味ARRRR. 而個龍蝦湯係聽朋友飲過話好正一定要試, 所以今次
而個龍蝦湯係聽朋友飲過話好正一定要試, 所以今次都忍唔住叫左黎試試佢.. 有2種, 1種係原味1種加左辣既~~ 果然真係好_正呀.. 原來D湯係首先煎香左龍蝦既殼然後再放落湯熬既, 真係所有精華都落哂D湯....... 辣同唔辣就各有喜好啦, 自己就覺得唔辣飲番原味先係最正😜