2020-03-09 63 浏览
最近天气暖返少少啦,虽然系舒服左少少,但下午有时难免真有点热,所以今日就介绍下咖啡☕! 上星期同朋友做完运动劲肚饿,所以系新蒲岗食左个Tea!呢间餐厅正正位于窝子后面,对住启德河。本身我好想试佢个富士山🗻特饮,但比佢呢杯Dirty个杯吸引住💀,同埋都已经3点几,简单食个公司三文治🥪算!Dirty,即Double Expresso 加入冻牛奶中,所以睇落就好似一杯被沾污既牛奶🥛,double expresso 咖啡豆只味比较common,无话有特别味道,所以基本上饮开咖啡既无人会唔接受,Double expresso 本身好香,带少少甜,加埋奶就更加香滑。一热一冻,都算饮得几过瘾!同埋只杯都几靓😂😂。公司三文治🥪馅料一般,胜在烤得香脆。另外,下午茶咖啡有半价,所以最后收左$60左右,价钱方面就一段,可接受。我会话质素一般,价钱都合理,而公司三文治都比较一般,唔太有特色。相反窝子系咖啡同食物上系用心D,不过呢间餐厅都唔算差既,行开/ 住附近都可以试,睇佢个富士山特饮好似几令咁!

Dirty
Club  Sandwich