2019-03-13
Sunday Afternoon Tea💗👭一向都聽講Espuma既下午茶set好靚,下午茶set連擺碟會定期轉款,絕對唔驚打卡疲勞。今次我就試下呢個氣球下午茶🎈Well prepared既我著好曬粉紅色衫,諗住同個Tea襯到絕一絕,影下港女相。點知原來情人節個排先係粉紅色,而家變左做綠色😭不過綠色同餐廳西班牙風都幾夾,仲有種成熟優雅既感覺添。等左一陣終於見到侍應捧住氣球出黎啦😍下午茶由三層透明盒組成,上面插住氣球,不過波波太重,影相時成日跌埋一邊🤣Savouries慢煮八爪魚迷你麥包八爪魚粒配上鬆軟既麥包👍野菌忌廉撻香烤牛柳粒伴茄子牛柳有少少過熟有d韌紅菜頭忌廉烤雞柳雞肉點上有營養既紅菜頭cream😉菠菜薯仔蛋餅蛋餅要襯熱食呀Sweet treats法式檸檬撻迷你忌廉芝士漢堡外型好得意,好似小朋友食個隻漢堡軟糖😂野莓蛋糕伯爵茶奶凍好重伯爵茶香,love this❤朱古力竹炭蛋糕Homemade scones玫瑰鬆餅配鮮忌廉和玫瑰果醬朋友同我開始養生要飲熱飲,不約而同揀左熱茶,我揀既係招牌水果茶🍉各種唔同既水果粒浸落熱茶,浸出甜甜的滋味,好飲。飲完仲可以食埋生果,為下午茶劃上完美既句號
等左一陣終於見到侍應捧住氣球出黎啦😍
下午茶由三層透明盒組成,上面插住氣球,
不過波波太重,影相時成日跌埋一邊🤣
Savouries
蛋餅要襯熱食呀
Sweet treats
法式檸檬撻
迷你忌廉芝士漢堡
外型好得意,好似小朋友食個隻漢堡軟糖😂
野莓蛋糕
伯爵茶奶凍
好重伯爵茶香,love this❤
朱古力竹炭蛋糕
Homemade scones
玫瑰鬆餅配鮮忌廉和玫瑰果醬
朋友同我開始養生要飲熱飲,不約而同揀左熱茶,我揀既係招牌水果茶🍉各種唔同既水果粒浸落熱茶,浸出甜甜的滋味,好飲。飲完仲可以食埋生果,為下午茶劃上完美既句號😋