2019-01-29
今日收工約左朋友去TST附近食野😋本身佢帶話想飲野CHILL下🥳🍺, 揀好左餐廳, 不過近排天氣時冷時熱, 搞到我病左, 所以去到都冇得叫酒精飲品🥂不過雖然冇叫酒精飲品, 但係依度既野食都幾吸引, 而且環境氣氛好好, 真係放工HAPPY HOUR聚腳既好地方🍽我地首先叫左個小食, 芝士蟹肉釀蘑姑, 一共有6粒, 有勁多芝士喺上面, 而每粒姑入面都有D蟹肉, 第一次食咁既配搭, 原來都幾MATCH, 好好味!🧀🍄跟住叫左一個招牌TIPSY雞翼, 跟個芝士腐乳醬, 個雞翼係炸雞翼黎既, 有番平時BAR&RESTAURANT既水準, 而且辣辣地, 而個醬似係白汁加芝士咁既味道, 唔太食得出個腐乳味, 不過都好好食, 好快就比我點晒D醬~之後有個炸魚薯條, 薯條炸得幾乾身, 可惜唔係我至愛既粗薯條, 不過味道都唔錯! 而個炸魚有三大件, 份量都唔錯, 味道就同出面既水準差唔多, 鍾意食魚既朋友要試下!🍟最後我地仲叫左一個8OZ既肉眼扒! 依個牛扒真係一D都唔欺場, 大大份, 又勁厚身, 而且夠多肉汁, 好JUICY! 最重要係價錢唔貴, 只係$178, 真係好抵食! 盛意推介!🥩🥩TIPSY
TIPSY TAP 雖然主打飲品, 有好多款唔同既手工啤選擇,但係D野食竟然都咁出色, 下次等我好番真係要一試下佢手工啤先🤟🏽🍺🍟